A Helvetic Airways jelenleg 6 darab Fokker 100-as utasszállító repülőgépet üzemeltet, melyek lassan cserére éretté válnak, hiszen a Fokker flotta átlagéletkora megközelíti a 21,5 évet. A lehetséges váltótípusok között pedig ott a brazil gyártású, Embraer E-Jet család – derült ki a svájci légitársaság pénzügyi vezetőjének nyilatkozatából.

A vállalat pénzügyi vezetője, Tobias Pogorevc exkluzív interjúban számolt be a tervezett cseréről az Ch Aviation hírportálnak. Mint kiderült, hivatalos döntés még nem született, ám Pogorevc elárulta, hogy a légitársaság vezetősége által vizsgált repülőgépek között ott van az Embraer is, mint lehetséges váltótípus.

Amennyiben a brazil gyártóra esik a választás, úgy minden bizonnyal a vállalat egyik legkedveltebb termékét, az E-195-ös keskenytörzsűt fogja előnyben részesíteni a fuvarozó, hiszen ennek a repülőgépnek a méretei nagyjából megegyeznek a most üzemelő Fokkerekével, és amennyiben igény van rá, úgy az E-195-ös gépek száznál is több utast a fedélzetükre tudnak venni.

Landolni készül Ferihegyen a Helvetic Airways HB-JVE lajstromjelű Fokker 100-as repülőgépe. (Fotó: Samu Ádám - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Landolni készül Ferihegyen a Helvetic Airways HB-JVE lajstromjelű Fokker 100-as repülőgépe.
(Fotó: Samu Ádám – AIRportal.hu)


A Helvetic Airways a holland gyártmányú Fokkeren kívül további egy Airbus A319-es repülőgépet is üzemeltet, melyekkel a szintén svájci, Swiss részére wet-lease szerződés alapján teljesít járatokat. Ennek az egyezménynek köszönhetően a cég utasszállító repülőgépei időről-időre megjelennek a nemzeti légitársaság budapesti járatain is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!