Airbus A380-800 típusú óriásgépeit állítja szolgálatba Dubai és Szingapúr közötti járatain december 1-jétől az Emirates – adta hírül közleményében a közel-keleti légitársaság.

Az útvonalat eddig Boeing 777-300ER típus teljesítette. December 1-jétől azonban az 517 üléses Airbus A380-asok közlekednek majd Szingapúrba. Ez 46%-os kapacitás többletet jelent a 354 üléses Boeingekhez képest.

A két város között a megnövekedett igényeknek eleget téve véglegesíti nagyobb típusát a légitársaság. Az Emirates A380-asai ugyanis ad hoc jelleggel már két hete repülik a szingapúri desztinációt, december 1-jétől kezdve viszont minden járaton a nagy gép fog repülni.

Az utasok visszajelzései nagyon pozitívak az A380-assal, ezért is döntöttek a véglegesítés mellett. A szingapúri Changi nemzetközi repülőtér ráadásul fontos délkelet-ázsiai elosztó központja is az Emiratesnek.

A járatok továbbra is napi rendszerességgel (EK 354 / EK 355) fognak közlekedni. Az A380-as fedélzete 14 első-, 76 business-, és 427 turista osztályú ülést kínál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság, mint a típus legnagyobb üzemeltetője jelenleg 20 városba közlekedteti menetrendszerűen A380-asait.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!