Ma először landolt menetrendszerű Airbus A380-as utasszállító repülőgép Mauritius nemzetközi repülőterén: Az Emirates légitársaság a szigetország 45 éves függetlenségi évfordulójának tiszteletére állította szolgálatba flottájának legnagyobb típusát.

Az utazók körében leginkább egzotikus nyaralóhelyként ismert Mauritius ma 45 éve, 1968. március 12-én kiáltotta ki függetlenségét az Egyesült Királyságtól. Ez a nap azóta az Indiai-óceán szigetországának legfontosabb nemzeti ünnepe, amelynek tiszteletére az Emirates egyik Airbus A380-800-as óriásgépét indította Dubaiból Mauritiusra.

Menetrendszerűen közlekedő Airbus A380-as ma először landolt a Sir Seewoosagur Ramgoolam nemzetközi repülőtéren. Eddig ilyen típusú repülőgép csak az Airbus bemutató körútja keretében, gyári festésben fordult meg a szigeten még 2009-ben. Az Emirates részéről most is csak egyszeri alkalomról van szó, ugyanis a továbbiakra nézve a megszokott Boeing 777-300ER típusával fogja üzemeltetni a szigetre napi kétszer közlekedő járatát.

Mauritius repülőtere egyébként nemrég készült el az új terminállal és előtérével, amellyel a nagyobb utasforgalom kiszolgálására is készen állnak. Ennek demonstrálására mi sem lehetett volna jobb fogás, mint egy Airbus A380-as vendégül látása. Annak érdekében, hogy ezentúl az olyan óriásgépek, mint az 560 tonnás A380-as is leszállhasson a reptéren a futópályát is felújították, sőt meg is hosszabbították a mauritiusiak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Érkezik a Superjumbo. (Fotó: Emirates)


A szigetre látogató Airbus A380-ast az ilyenkor szokásos diadalív vízsugaras köszöntéssel fogadta a repülőtér üzemeltetője. A repülőgéppel magas rangú küldöttség, köztük Tim Clark, Emirates elnök is Mauritiusra érkezett a nemzeti ünnep alkalmából. A meghívott vendégek és sajtómunkatársak mellett az Emirates 150 fiatal mauritiusi diáknak is lehetőséget biztosított a kétemeletes óriásgép fedélzetének megtekintésére.

Az Emirates a világ legnagyobb A380-as üzemeltetője. A dubai légitársaság flottájában 31 darab Superjumbo teljesít szolgálatot a teljes útvonalhálózatból 21 célállomására. A380-assal repül többek között Párizsba, Londonba, Pekingbe, New Yorkba és Tokióba is az Emirates.

A gépek fedélzete háromosztályos elrendezésben áll az utasok rendelkezésére: 14 exkluzív kényelmet nyújtó szeparált első osztályú kabin, 76 ággyá is alakítható üzleti-, és 427 turista osztályú ülés található az Emirates A380-asokon.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!