Megkezdte rendszeres Airbus A380-800 típussal történő járatteljesítését Dubai és Barcelona között az Emirates. A dubai légitársaság már repült a katalán fővárosba a világ legnagyobb utasszállítójával, de mostantól a Superjumbók mindennapos vendégek lesznek.

Kapcsolódó cikk, előzmény Menetrendszerű Airbus A380-as Barcelonában

Barcelona lett az Emirates Airbus A380-asainak első menetrendszerűen repült célállomása Spanyolországban. A légitársaság másik, Dubaiból elérhető spanyol városa, Madrid, de oda még, noha tervben van, nem közlekednek arab Superjumbók.

A történethez hozzátartozik az is, hogy a tavalyi évben kétszer is, először februárban, majd pedig márciusban előre tervezetten A380-assal érkezett Barcelonába az Emirates, amelyet akkor egy ott megrendezésre került kongresszus tett indokolttá. Február 1-je óta azonban már mindennapos vendégek a társaság A380-asai.

Az Emirates ugyanis elsején indította a reguláris A380-as üzemet, az A6-EDP lajstromú gépével az El Prat repülőtérre, de az ünnepélyes gépfogadásra csak tegnap, vagyis február 6-án került sor, ami annyiban mindenképp szerencsésebb volt, hogy A6-EEB már napsütéses időben gurulhatott a tiszteletére járó vízsugaras köszöntés alá.


Az A380-as egyébként az eddigi Boeing 777-300ER géptípust váltotta az útvonalon, amivel heti szinten mintegy 2200 ülésre növekszik az igénybe vehető férőhelyek száma. Az Emirates várakozásai szerint mindez még inkább elősegíti majd a két ország közötti turisztikai és gazdasági kapcsolatok fejlődését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A naponta egyszer közlekedő oda-vissza járat reggel 07:40-kor száll fel (EK 185) Dubaiból és 12:10-kor érkezik Barcelonába, ahonnan (EK 186) 15:25-kor indul és 00:45-kor landol ismét Dubaiban (helyi idők kerültek feltüntetésre).

A forgalmi adatokat tekintve a barcelonai repülőtér a tavalyi évben rekord eredményt ért el, 35 milliós utasforgalmat bonyolított, amelyből több mint 50 000-en voltak azok, akik az Egyesült Arab Emírségekbe utaztak. Dubai és Barcelona között 5184 km a távolság, amelyet odafelé 7 óra 30 perces, visszafelé 6 óra 20 perces repülőúttal lehet áthidalni.

Az Emirates a világ legnagyobb A380-800 üzemeltetője, folyamatosan fejlődő flottája jelenleg 44 darab kétszintes óriás Airbust számlál, amelyek immáron 25 városba teljesítenek járatokat. Más légitársaság egyelőre nem közlekedik A380-assal Spanyolországba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!