Január 16-án elindította napi rendszerességgel közlekedő kijevi járatát az Emirates, és közben bejelentésre került az is, hogy a nyári időszakban, augusztustól már mindkét járatát Airbus 380-as repüli Moszkvába.

Ukrajna fővárosa, Kijev is felkerült az Emirates útvonalhálózatába. A légitársaság január 16-a óta a hét minden napján közlekedtet egy oda-vissza járatot Dubai és a Boriszpili nemzetközi repülőtér között, amely a Magyarországgal határos kelet-európai ország központi légikikötője.

Az útvonalat az Emirates egyik legnagyobb teljesítményű típusa, a négy-hajtóműves Airbus A340-500-as teljesíti, amelynek fedélzetén a legnagyobb luxust kínáló First Class szolgáltatás is elérhető tizenkét utas számára, miközben a business osztályon negyvenketten, míg a turistán kétszáznégyen foglalhatnak helyet.


A járat menetrendje szerint 17:10-kor száll fel Dubaiból és este 20:30-kor landol Kijevben, ahonnan aztán 22:50-kor veszi útját vissza és másnap hajnali 04:45-kor érkezik meg az Emírségekbe.

A közvetlen légi összeköttetést megteremtésével az Emirates reményei szerint a két ország közötti kereskedelmi forgalom is további növekedésnek indul. A közeledést mi sem példázza jobban, mint hogy a Perzsa-öböl menti ország tavaly nyitott nagykövetséget Kijevben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A típusválasztást pedig az indokolja, hogy a társaság az utas mellett jelentősebb teheráru forgalomra számít, az A340-500-as ugyanis járatonként 15 tonna cargo szállítására képes. A flottában egyébként összesen 9 darab ilyen típus üzemel.

Moszkva naponta kétszer Airbus A380-assal

Megduplázza Airbus A380-asainak jelenlétét Moszkvában az Emirates. Augusztus 1-jétől a légitársaság mindkét járatán az európai repülőgépgyár kétszintes típusával repül majd az orosz fővárosba. A jelenlegi felállás szerint a Dubaiból 09:35-kor induló délelőtti járaton közlekedő Boeing 777-300ER-t váltja a még nagyobb típus.

Az Emirates 2003 óta biztosít közvetlen összeköttetést Moszkvával, az Airbus A380-ast azonban csak 2012 decemberében vezette be az útvonalra. A napi kétszeri rendszerességű járatot augusztus első napjától az egy híján 400 üléssel konfigurált A380-asok fogják teljesíteni.

Az Emirates a világ legnagyobb Superjumbo üzemeltetője, gépparkja jelenleg 44 darab A380-800-ast számlál.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!