Olyan technológiákat vezetnek be egyes norvég repülőtereken, hogy a poggyászfeladástól kezdve a beszállásig elkerülhető a fizikai kontaktus a személyzettel vagy a berendezésekkel. 

Az intézkedéssel az utasok bizalmát szeretné növelni a norvég repülőtér-üzemeltető vállalat, az Avinor. Az online check-in során az utas megkapja a beszállókártyát, a vonalkód segítségével pedig a poggyászcímkét is kinyomtathatja a reptérre való megérkezéskor.

Az önkiszolgáló poggyászfeladó automatát intelligens technológiával bővítették ki, amely még egyszerűbbé teszi a csomagok kezelését.

Az új érintésmentes technológia első körben Norvégia négy fő repterén lesz elérhető: először Oslóban, majd ezt követi Bergen, Stavanger és Trondheim légikikötője, ezek együttesen az ország légiutas-forgalmának 66 százalékát kezelik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 44 norvég repülőtér közül 17-et szerelnek majd fel érintésmentes technológiával, azonban egyelőre csak a SAS, a Norwegian és a Widerøe utasainak lesz lehetősége igénybe venni ezt.

Amint korábban megírtuk, az elmúlt hetekben a Budapest Airport állított üzembe önkiszolgáló poggyászcímkéző automatákat Ferihegyen.