2016. februárban 118%-kal többen, mintegy 17787-an vették igénybe Magyarország második és egyben a régió egyik legdinamikusabban fejlődő repülőterét, a Debrecen Airportot.

“A Debrecen Airport utasforgalmának szignifikáns növekedése februárban is folytatódott sőt a januárit is sikerült túlszárnyalnunk ez egyértelműen a stratégiai partnerünknek, a Wizzairnek köszönhető. 2015 decembere óta már Európa hat gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak.” – jelentette ki Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.

“Az új járatoknak köszönhetően idei évben robusztus turistaforgalom növekedést prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban. A külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma pedig a magyarországi nagyvárosok között Debrecenben nőtt már 2015-ben is a legjobban.” – tette hozzá az igazgató.

Az idei évben tovább bővül a menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról hiszen 2016. április 11-től a Lufthansa City Line is járatot indít Debrecenbe Münchenből heti 3 alkalommal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Lufthansa | © AIRportal.hu

Forrás: Lufthansa


A nyári szezonban pedig charterjáratok állnak az utasaink rendelkezésére és elrepülhetünk Törökországba, Bulgáriába és három görög szigetre, Krétára. Korfura és Zakyntosra ill. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából is érkeznek turisták charterjáratokkal Debrecenbe és a régióba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!