Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója ma jelentette be a társaság 2013-as nyári menetrendjét, amelyben az eddigi legtöbb, 33 úti cél lesz elérhető Magyarországról a Wizz Air hálózatán.

A londoni, kijevi, tel-avivi és a tengerparti nyaraló-desztinációkra közlekedő járatok iránt mutatkozó nagy érdeklődés miatt sűríti az érintett járatait a légitársaság.

Váradi József bejelentette a Wizz Air, új Budapest – Genf járatának beindítását is. A járat a tervek szerint heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken fog közlekedni 2012. december 14-től, jegyek 4.990 Ft-tól lesznek elérhetőek. A Wizz Air ezzel a járatával kínál alternatívát a Svájcba utazóknak, és így kívánja megtörni az EasyJet magas árainak monopóliumát, mondta el a vezérigazgató.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is. Váradi József beszámolt a debreceni járatok sikerességéről is és bejelentette, hogy további bővítésekkel számolnak a Cívis Város repülőterén.

A sajtótájékoztató teljes hanganyaga:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megnyitás a soundcloud.com-on.

A Wizz Air sajtóközleménye:
A Wizz Air bemutatta az eddigi legtöbb úticélt tartalmazó magyarországi nyári menetrendjét

A légitársaság bejelentette a Budapest-Genf járat elindítását

Budapest, 2012. szeptember 24. A Wizz Air, Magyarország diszkont légitársasága ma nyilvánosságra hozta 2013-as nyári menetrendjét, amely 33 felkínált útvonalával az eddigi legtöbb úticélt tartalmazza. A légitársaság emellett azt is belejelentette, hogy növeli járatainak gyakoriságát Kijevbe**, Tel-Avivba**, Londonba és a tengerparti nyaralóhelyekre. Ezzel a lépéssel a Wizz Air az alacsony jegyárai iránt mutatkozott hatalmas keresletet elégíti ki.

A 2013-as nyári menetrend ismertetésekor a Wizz Air bejelentette új, Budapest-Genf járatának indítását is, amely kezdetben heti háromszor közlekedik, és a várakozások szerint az első évben 45 ezer utast szállít majd. Az új, Budapest-Genf útvonal december 14-én indul, de az alacsony árú jegyeket már a mai naptól lehet foglalni 4990* forinttól a http://www.wizzair.com oldalon.

“A Wizz Air örömmel mutatja be a 2013-as a budapesti és debreceni járatokra vonatkozó nyári menetrendjét, amely egyszerre serkenti a turizmust és kínál izgalmas nyaralási célpontokat diszkont áron a magyar családoknak – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Ugyancsak örömteli, hogy elindítjuk új, Budapest-Genf útvonalunkat, amellyel megtörjük az Easyjet magas árának eddigi monopóliumát, és növeljük a forgalmat Magyarország és Svájc között. Ezzel a lépéssel a Wizz Air ismételten tanújelét adja a hazai piac iránti elkötelezettségének, és újra jó hírrel szolgál a magyar üzleti életnek és az utazni vágyóknak” – tette hozzá Váradi József.

„Debrecen városa négy évvel ezelőtt kereste meg a Wizz Airt egy járat indításával kapcsolatos elképzeléseivel. A piac azonban akkor még nem volt erre érett. Ebben az esztendőben – alig több mint három hónappal ezelőtt – június 18-án indult el a London-Luton és Debrecen közötti menetrend szerinti járat. Ilyen hihetetlenül rövid idő elég volt ahhoz, hogy világossá váljon számunkra: a próbálkozást siker kíséri. Egyre reálisabb eredményeket hozhat tehát az a törekvésünk, hogy a gyógyászati- és az egészségturizmus, egyetemünk hallgatóinak, valamint a Debrecenből és térségéből Londonban dolgozóknak és családtagjaiknak utazási igényei, az ipari szektor kívánalmai és a város nagyrendezvényei révén Debrecen egyre intenzívebben kapcsolódjon be a Wizz Air által biztosított légi összeköttetés révén Európa vérkeringésébe, s ez a városban és térségében jótékony hatást gyakoroljon a gazdaság fejlődésére” – mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

„Folyamatosan tárgyalunk a Wizz Air-rel a Debrecenből indítható járatok bővítéséről. Ennek jegyében a reptér infrastruktúrájának fejlesztése, a gépek és utasaik kiszolgálási minőségének egyre magasabb szintre emelése során maximálisan figyelembe vesszük a légitársaság igényeit ” – közölte Herdon István, a Debreceni Repülőteret üzemeltető társaság tulajdonosi képviselője.

* egy útra, amely magában foglalja az adókat és a teljes foglalási költséget
** A Budapest-Kijev útvonal az Ukrajna polgári légiközlekedési hatóságának hivatalos jóváhagyására vár, míg a Budapest-Tel-Aviv útvonal Izrael polgári légiközlekedési hatóságának hivatalos jóváhagyására vár

További részletek és fotók a sajtótájékoztatóról hamarosan!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!