Az airberlin új Country Managerrel és még több járattal növeli magyarországi jelenlétét. A Magyarországért és Lengyelországért felelős új Country Manager, Hanyi Tamás felel a két piacon történő értékesítésért. A magyarországi születésű szakember felettese Mohammed Nasr, Area Manager, Eastern Europe. 2013. május 6-ától az airberlin hétfőtől péntekig naponta két járatot indít Berlinből Budapestre – hangzott el a légitársaság sajtótájékoztatóján.

A Budapesten tartott mai sajtótájékoztatón Gergye Ottó, Senior Vice President, Sales Scheduled Services, a következőket nyilatkozta:

„A Budapest és Berlin közötti összeköttetés kezdettől fogva kiválóan működik. A 2012. februári start óta ez a második járatsűrítés ezen az útvonalon. Ezzel az intézkedéssel főként az üzleti céllal utazók számára kínálunk optimális indulási időpontokat, valamint berlini központunkon keresztül számos kiváló csatlakozási lehetőség áll a Magyarországról induló utasok rendelkezésére.

Például Budapestről az airberlinnel érhető el a legrövidebb utazási és átszállási idővel New York a többi légitársaság kínálatához képest.”

A meglévő menetrendhez további egy-egy kedd és csütörtök esti járat társul. Ezzel az airberlin munkanapokon lehetővé teszi az egynapos utazást Budapest és Berlin között. A fennálló összeköttetést tovább növelve az airberlin szombatonként is indít járatot Berlinből Budapestre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Balról-jobbra: Hanyi Tamás, Mohammed Nasr, Gergye Ottó
(Fotó: Tóth Máté / AIRportal.hu)

A vasárnapi menetrend változatlan: továbbra is egy járat indul Berlinbe, és egy Berlinből Budapestre. Csatlakozási lehetőség áll az utasok rendelkezésére Budapestről például Koppenhágába, Stockholmba, Göteborgba és Oslóba, valamint Zürichbe, New Yorkba vagy Abu-Dzabiba.

Onnan az airberlin partnerével, az Etihad Airways légitársasággal együtt további csatlakozási lehetőségeket biztosít a légitársaság Ázsia, Afrika vagy Ausztrália felé.

Az airberlin Európa egyik vezető légitársasága és 40 ország 150 repülőterére szállít utasokat. Németország második legnagyobb légitársasága 2012-ben több mint 33 millió utast szállított. Az airberlinben 29,21%-os részesedéssel bíró Etihad Airways légitársasággal kötött stratégiai partnerségnek és a oneworld légiszövetségben való tagságnak köszönhetően az airberlin járathálózata az egész világra kiterjed. A díjnyertes szolgáltatásokat nyújtó légitársaság 14 légitársasággal közös járatszámmal árul repülőjegyeket a világ minden részére. Flottájának átlagéletkora öt év, így Európa egyik legfiatalabb és ökohatékonyság szempontjából egyik legkedvezőbb légiflottáját tudhatja a magáénak.

Gergye Ottó és Hardy Mihály az immár szokásos ünnepi tortával. (Fotó: Tóth Máté / AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!