Elégedettséggel jelentette be a Boeing Business Jets az idei Asian Business Aviation Conference & Exhibition (ABACE) rendezvényen, hogy üzletáguk piaci részesedése erősödőben van Kínában, a BBJ ugyanis öt gépet adott át megrendelőknek 2013-ban.

Kapcsolódó cikk, előzmény Titkos vevő indítja a BBJ MAX-8-ast

Jó évet zárt 2013-mal a Boeing Business Jets, a Boeing repülőgépgyár exkluzív magángépeket kínáló üzletága Kínában, mivel két vadonatúj BBJ mellett három használt gépet is át tudtak adni megrendelőiknek, miközben további három BBJ-t pedig a gyártósorról legördítve a belső berendezést kivitelező partnercégeknek továbbítottak. Ezek között van az első BBJ2-es, vagyis a Next Generation 737-800-ason alapuló gép is, amit kínai ügyfélnek szállítanak.

Steve Taylor, a Boeing Business Jets elnöke örömét fejezte ki az eredmények kapcsán és elmondta, hogy továbbra is fontos piacként tekintenek a kínaira, mivel egyre több vállalat fog nemzetközi terjeszkedésbe, amihez kitűnő eszköz lehet a BBJ, a gépek ugyanis nagy hatótávjuknál és tágas méreteiknél fogva ideálisak nagyobb üzleti csoportok kényelmes szállítására.

A nagyok közül a Dreamliner fogy a legjobban

A BBJ vezetője, aki egyébként maga is pilóta az ABACE-n egyúttal vázolta részlegének teljes rendelésállományát, valamint szállítási adatait is, amelyekből kiderül, hogy 1996, a BBJ-program indítása óta összesen 216 repülőgépet sikerült értékesíteni, amelyből 195-öt át is adtak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közölt adatbázisból kivehető, hogy a legnépszerűbbek a 737-eseken alapuló kivitelek, amelyekből, az egyelőre egyetlen darab BBJ MAX rendeléssel együtt összesen 171 gépet értékesítettek.

757-es alapú VIP gépből 5 darabot, 767-esből 8 darabot sikerült eladni – ezek mind leszállításra is kerültek. 777-esből eddig 6 darab fogyott, amiből egy vár még átadásra. 747-400-asból hármat, amelyek már mind üzemeltetőiknél vannak. A nagyok közül a 787-es Dreamliner fogy a legjobban, összesen 14 géppel, amelyből még csak hármat adtak át. A második legjobban fogyó szélestörzsű VIP gép a négy-hajtóműves 747-8-as, amelyből ez idáig 9 példány kelt el, ebből 8 már tulajdonosaik büszkesége.

A BBJ rendkívül széles választékkal kínálkozik a tehetős ügyfelek rendelkezésére: az NG 737-eseken alapuló BBJ1 (737-700), BBJ2 (737-800) és BBJ3 (737-900ER) mellett immáron a MAX szériában is rendelhetők a 737-es magángépek, valamint szélestörzsű kivitelben a Boeing 767-es, 777-es, 787-es Dreamliner és a legnagyobb 747-8-asnak is van VIP kivitele az aktuális katalógusokban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!