A repjegy.hu idén ősszel is elkészítette a magyar utazóközönséget célzó felmérését, amiből kiderül, hogy mely úti célokra utaznának el legszívesebben.

Az immár negyedik alkalommal lezajló felmérés során több tízezer internetezőnek tették fel a kérdést: Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana? A több mint 40 000 beérkezett válasz alapján összeállították a magyarok utazós bakancslistáját:

Forrás: repjegy.hu
  1. Bali, Indonézia
  2. Maldív-szigetek
  3. Seychelle-szigetek
  4. New York, Egyesült Államok
  5. Havanna, Kuba
  6. Sydney, Ausztrália
  7. Los Angeles, Egyesült Államok
  8. Dubaj, Egyesült Arab Emirátusok
  9. Miami, Egyesült Államok
  10. Tokió, Japán

2018-ban Bora Bora és New York még az első két helyen szerepelt az álom úti célok listáján, idén Francia Polinézia paradicsomi szigetcsoportja már be sem került a TOP 10-be és az amerikai metropolisz is leszorult a dobogóról. Most egzotikusabb vágyaink vannak, így a Maldív- és Seychelle-szigeteket is megelőzve leginkább az indonéz szigetvilág népszerű úti céljára, Balira utaznának el a legtöbben.

Meglepő, de az európai városok jelenléte évről évre csökkenést mutat. Az örök kedvencek, mint Róma, Párizs vagy akár Barcelona 2018-ban és 2017-ben még az élmezőnyben szerepeltek. Ezúttal azonban egyetlen közeli nagyváros sem fért a 10 legnépszerűbb célpont közé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Úgy tűnik a magyar utazóközönség egyre nyitottabbá válik a távoli helyekre. És nemcsak a pálmafás, fehérhomokos, a legszebb képeslapokról visszaköszönő tengerparti úti célok jelentik álmaik netovábbját. Az Amerikai Egyesült Államok ikonikus nagyvárosai is egyre inkább vonzzák az utazókat. Tavaly még csak New York szerepelt a TOP 10-ben, idén viszont már Los Angeles és Miami is előkelő helyet harcolt ki magának a repjegy.hu listáján.

Havanna, Dubaj és Sydney három sokban különböző úti cél, mégis egy dologban megegyeznek: nagyon sok magyar szeretne ezekre a helyekre elutazni. Ezt a hármast már tavaly is sokan választották. Ami viszont meglepő, az Tokió jelenléte. A japán főváros a korábbi felmérésekben még egyszer sem szerepelt a 10 legnépszerűbb álom úti cél között.

A nyereményjátékkal egybekötött felmérést a repjegy.hu, Magyarország egyik vezető online repülőjegy-értékesítő weboldala végezte 2019. október 14. és november 17. között.