Prágai és római járatokkal kezdi meg üzemeltetését a horvát start-up légitársaság, az Air Croatia. A nyáron még a működésük kezdetének halasztását jelentették be, amikor is úgy tűnt, hogy nem szállhat fel egyhamar az első járat, most azonban bizakodó hírek kerültek napvilágra a vállalat körül.

Az AIRportal.hu kérésére a légitársaság által adott tájékoztatásból kiderül, hogy a heti ötszörös rendszerességű járatokat az Estonian Air Embraer E-170-es repülőgépe közlekedteti majd. A weboldalon található információk szerint mindkét járatra 99 eurótól indul a jegyértékesítés, amely a tegnapi naptól kezdve elérhető.

A foglalási rendszer szerint a 8423-as járatszám alatt közlekedő Zágráb-Prága járat 12:00-kor indul majd a horvát fővárosból és 1 óra 10 perces repülés után érkezik meg Prágába. A visszafelé induló, 8424-es járat 14:00-kor hagyja el a cseh fővárost, majd 15:10-kor érkezik Zágrábba. A 8411-es, Zágráb-Róma járat reggel 8 órakor száll fel, majd 9:25-kor érkezik Rómába. Hazafelé 10:10-kor indul a 8412-es járat, amely 11:25-kor landol a zágrábi repülőtéren.

Az észt légitársaság jelenleg négy E-170-es géppel rendelkezik, amelyből három példányt a Finnair ad bérbe a vállalatnak. (Fotó: Szalmási Szabolcs - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az észt légitársaság jelenleg négy E-170-es géppel rendelkezik, amelyből három példányt a Finnair ad bérbe a vállalatnak. (Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal.hu)


Idén februárban jelent meg az első hír az Air Croatia-ról, amikor is egy svéd utazásszervező vállalkozás állt a légitársaság mögé. Az akkori terveik szerint Svédország és Horvátország között közlekedtek volna nyári járatok, amelyeket low-cost modellben üzemeltettek volna, költségmentes poggyászfeladási lehetőséggel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Júniusban az AIRportal.hu érdeklődésére a légifuvarozó illetékese elmondta, hogy az alacsony számú foglalások miatt kénytelen felfüggeszteni a tervezett indulást. Az Air Croatia tájékoztatása szerint a foglalási rendszerben tapasztalt technikai problémák okozták a jegyértékesítés nehézségeit, amelynek köszönhetően az IATA adatbázisában és globális foglalási rendszerekben sem jelentek meg az elérhető járatok.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!