A portugál Euro Atlantic Airways CS-TFS lajstromjelű Boeing 767-300-as típusú repülőgépe röviddel a budapesti felszállás után visszafordult, majd sikeresen leszállt a 13R jelű futópályán. A személyzet az egyik hajtómű hibája miatt döntött a visszatérés mellett.

A légijárművet a portugál TAP légitársaság bérelte az Euro Atlantic-tól wetlease szerződés keretében. A TAP az utóbbi időben rendszeresen küzd géphiánnyal, így már több alkalommal érkezett a 300 fő befogadására alkalmas Boeing 767-300-as a budapesti járatukon.

Mind a budapesti, mind a prágai járatát törölte vasárnap a TAP, ezért a repülőgép először a cseh fővárosba, onnan pedig Budapestre érkezett 21:34-kor, TAP2794-es járatszámmal. Innen 23:00-kor szállt fel Lisszabon felé, ám hajtóműhiba miatt a járat visszafordult és röviddel éjjeli fél 12 után leszállt a 13R futópályán. A városi tűzoltók is riasztva lettek, a többi érkező pedig a 13L futópályát használta.

A Budapest Airport MTI közleménye:

Csak hétfő délután szállhat fel a motorhiba miatt vasárnap éjjel visszaforduló, Budapesten várakozó portugál utasszállító repülőgép – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Vasárnap éjfél előtt, röviddel a felszállás után motorhiba miatt visszafordult a portugál TAP légitársaság Budapestről Lisszabonba tartó gépe – közölte akkor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Petróczi Tímea az MTI-nek elmondta: a Boeing 767-es, amelyen 293 utas tartózkodott, gond nélkül leszállt a Liszt Ferenc Repülőtéren – tette hozzá.

Hardy Mihály hétfő reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gép még a javításához szükséges alkatrészre vár; az utasokat szállodában helyezték el.

Az igazgató szerint a repülőgép várhatóan 15 órakor szállhat fel.

TAP2794 CS-TFS

Megnyitás a soundcloud.com-on.

A hangfelvételt és a radarképet köszönjük Scream és richey639 nevű felhasználóinknak!
Fotók és szöveg: Szalmási Szabolcs, Csemniczky Kristóf

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!