Három európai városba, köztük Dubrovnikba is indít járatot a United a nyáron, Ausztrália és Új-Zéland között pedig hosszú előkészítés után elindult a nemzetközi forgalom. Egy Vistara-járaton 47 covidos utast találtak, Hongkong pedig több légitársaságot is kitiltott a repülőteréről.

A United Airlines honlapján publikált közlemény szerint Dubrovnikba, Athénba és Rejkjavíkba indít új járatokat nyáron, miután Horvátország, Görögország és Izland lehetővé tette az oltottak számára az országba való belépést.

Forrás: United Airlines

Júliustól októberig a horvát tengerparti városba Newarkról heti három járat közlekedik  Boeing 767-300-asokkal, Athénba Washingtonból minden nap el lehet majd jutni a társaság Boeing 787-9-eseivel, Rejkjavíkba pedig Chicagóból közlekednek majd 757-esekkel.

A légitársaság emellett bővíti a kínálatát Izrael és India felé, valamint korábban már bejelentette több olasz járatának újraindítását is. Mindezek megvalósítása még kormányzati jóváhagyás alatt van.

A légitársaság honlapján keresztül fel lehet tölteni az oltás, illetve a tesztek igazolását, így már a repülőtérre érkezés előtt megkaphatják az utasok a beszállókártyákat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Air New Zealand

Hétfőn újraindult a közlekedés Ausztrália és Új-Zéland között, a két ország kormánya úgynevezett utazási buborékot hozott létre, amelyet a Reuters jelentése szerint bármikor megszüntethetnek, ha a járványhelyzet ezt indokolja, addig karanténkötelezettség nélkül lehet utazni a két ország között.

A Qantas heti 200-ra növeli majd a heti járatszámot, az Air New Zealand ettől a héttől 30 alkalommal repül a két ország között, a járatok kihasználtsága közlésük szerint 97 százalékos.

Eközben az indiai Vistara fapados légitársaság egyik járatán rekordszámú, 47 covidos utast regisztráltak érkezés után Hongkongban, annak ellenére, hogy a szabályok szerint a repülőgép minden utasának negatív teszttel kellett rendelkeznie az indulás előtt. Az érintettek fertőzöttsége a kötelező karanténidőszak alatt bizonyosodott be.

Illusztráció. (Forrás: Vistara)

Az NDTV beszámolója szerint emiatt a dél-kínai város 14 napra minden indiai járatot kitiltott az országból, mert extrém magas kockázatúnak sorolták be.

Hasonló okok miatt sem Pakisztánból, sem a Fülöp-szigetekről nem fogadhat járatokat a hongkongi nemzetközi repülőtér.

Az oda érkezőknek negatív PCR teszttel kell rendelkeznie, amelyet legkésőbb 72 órával indulás előtt kell elvégezni.