Egy Airbus A340-600-as típusú repülőgép wet-lease alapon való bérbevételéről döntött a Cubana de Aviación légitársaság, ami eddig nagyrészt orosz és ukrán repülőgépekkel üzemeltette flottáját.

A ch-aviation értesülései szerint a 2013-ban alapított Hi Fly Malta cégtől bérli a négyhajtóműves gépet, ami ez idő alatt már Madridba, São Pauloba és Buenos Airesbe is ellátogatott.

A Cubana járatain már több bérelt Airbus is teljesített szolgálatot, jelenleg az Avion Express három A320-as és egy A319-es géppel repül járatokat a közép-amerikai légitársaság számára. A nyugati típusok bérlésére egyre inkább szüksége van a karibi szigetország légitársaságának, mert a kiöregedő szovjet gépparkja már nem képes megfelelni a piaci igényeknek.

Eddig csak az Iljusin Il-96-300-asok teljesítettek hosszútávú járatokat. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Eddig csak az Iljusin Il-96-300-asok teljesítettek hosszútávú járatokat. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


A tizenkettedik életévét hamarosan betöltő Airbus 2002-ben az angol Virgin Atlantic légitársaságnál kezdte meg az üzemelést “Madame Butterfly” néven. A jelenleg 9H-SEA lajstrom alatt repülő, négy, hatalmas Rolls-Royce Trent 556-61-es típusú hajtóművel szerelt gép fedélzetén 45 business, 38 premium economy és 225 economy osztályú ülés van berendezve, arról azonban eddig nem érkezett információ, hogy a kubai fuvarozó milyen konfigurációval fogja üzemeltetni a repülőgépet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!