A hosszú távú járatok elindítása előtt rövidebb, európai útvonalakon készül bevezetni a forgalomba vadonatúj Boeing 787-es típusát a Norwegian – jelentette be mai közleményében a légitársaság.

Európán belüli járatokon állítja szolgálatba első Boeing 787-es Dreamlinerét a Norwegian. A norvég low-cost légitársaság június végén készül átvenni vadonatúj típusát, amely mielőtt a teljesítményének megfelelő hosszú távú járatokat teljesítene, a július 4-től augusztus 4-ig terjedő időszakban rövid távú útvonalakon repül majd.

A közlemény szerint Oslóból Málagába, Alicantéba, Barcelonába, London Gatwickre és Nizzába tartó járatokon lehet majd a Norwegian Dreamlinerének szolgáltatásait kipróbálni. Azokat az utasokat, akik már rendelkeznek foglalással az említett járatokra tájékoztatni fogja a légitársaság a típuscseréről. A nagyobb helykínálat révén pedig további jegyek foglalhatók kipróbálandó az amerikai gyártó legújabb szélestörzsű típusát.

A Norwegian-nek összesen 8 darab Boeing 787-8-asra van rendelése. Az első Dreamlinert már áprilisban át kellett volna adni a Boeingek, de az akkumulátor problémák miatt elrendelt repülési tilalom és a végrehajtandó javító átalakítások csúszást okoztak. Ezért is kényszerült bérelni és elindítani hosszú távú járatait egy Airbus A340-300-assal a légitársaság.

A norvég Dreamlinerek összesen 291 utas szállítására lesznek képesek. A fedélzet két komfortosztályt kínál. A drágábbikon 32 személy foglalhat helyet 2-3-2, szemben a turista osztály szorosabb, 3-3-3-as üléselrendezésével.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elsődleges célállomás-tervek között New York és Bangkok szerepelnek, amelyek az oslói és stockholmi repterekről is elérhetők lesznek. A portugál HiFly-tól bérelt A340-300-as egyébként New Yorkba teljesített elsőként Norwegian long-haul járatot.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!