A bécsi Schwechat repülőtér elsőszámú légitársaságával, az Austrian Airlines-szal folytatott hosszas tárgyalások után véglegesítésre kerültek a részletek, melynek alapján a megújult Eurowings két darab Airbus A320-as repülőgépet fog Bécsben állomásoztatni.

Letisztult és modern lett az Eurowings új külseje. (Fotó: Lufthansa Group) | © AIRportal.hu

Letisztult és modern lett az Eurowings új külseje.
(Fotó: Lufthansa Group)

A kitelepített Airbusok segítségével a vállalat immáron még több európai desztinációra tud majd közvetlen összeköttetést kínálni.

Az Eurowings nemrég bemutatott festését viselő kettő darab Airbus A320-as utasszállító üzemeléséhez az előzetes tervek alapján Austrian Airlines fogja majd biztosítani a személyzetet, ennek köszönhetően pedig a már jól megszokott minőséget kapják a légitársaság Swechatról induló utasai is.

Az együttműködés részben annak a kollektív szerződésmódosításnak köszönhető, melyet az Austrian Airlines vezetősége 2014 decemberében fogadott el, így téve lehetővé a könnyebb munkavégzést a vállalat mintegy 900 pilótájának, és 2300 légiutas-kísérőjének, mely a jövőben is biztosítani fogja az osztrák nemzeti légitársaság piaci versenyképességét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Eurowings első, 162 üléses Airbus A320-as gépe 2015. február elsején szállt fel Hamburgból, mely város repülőtere a cég egyik legnagyobb bázisa lesz. A társaság a többi példányt az elkövetkezendő hetekben fogja átvenni a Lufthansától.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!