Két volt Malév repülőgép állt szolgálatba a Transaero Airlinesnál. Az első két Boeing 737-700-ast egyelőre változatlanul, a magyar nemzeti légitársaságnál rendszeresített kabin konfigurációval 121 utasüléssel üzemelteti a vállalat.

Flottafejlesztési programja keretében négy repülőgéppel bővítette gépparkját május elején a Transaero Airlines: két Boeing 737-700-as, egy 747-400-as és egy 777-300-as érkezett Oroszország második legnagyobb légitársaságához.

A Boeing 747-es korábban a Japan Airlines-nál teljesített szolgálatot. A Transaero az ILFC lízingcégtől vette bérbe a gépet, amely immáron az EI-XLE lajstromot viseli. A légitársaság tájékoztatása szerint a 747-400-as kétosztályos kabinelrendezéssel, a típus számára ebben a konfigurációban maximálisan megengedhető 522 utast vehet fedélzetére. A négyhajtóműves gépet népszerű turista útvonalakra, Délkelet-Ázsiába, Karib-térségbe és Európába tervezi szolgálatba állítani a Transaero.

A hosszított törzsű Boeing 777-es a Singapore Airlinestól érkezett. A 777-312 típusú repülőgép az EI-UNP lajstromot viseli. A fejlett elektronikai szórakoztató rendszerrel ellátott fedélzet négy komfortfokzatot kínál, köztük az exkluzív Imperial első osztályt. A Transaero rövidesen szélessávú, legkevesebb 5Mb/s sebességű internettel is bővíteni fogja az összesen 373 utas szállítására alkalmas típus fedélzeti szolgáltatásait. Az Alcantara bőrülésekkel szerelt gépet olyan bel-, és külföldi útvonalakon fogják szolgálatba állítani, amelyeken nagyobb igény van a prémium fedélzeti kiszolgálásra.

A légitársaság közleménye a szélestörzsű nagygépekhez képest röviden említi a magyar közönséget leginkább érdeklő 737-eseket. A korábban a Malévnél szolgáló Next Generation 737-700-asok kétosztályos fedélzeti elrendezéssel összesen 121 utasüléssel üzemelnek a Transaero rövid-, és középtávú útvonalain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A volt Malév repülőgépek, amelyek elsőként álltak szolgálatba a Transaero Airlinesnál a HA-LOL és a HA-LOR magyar lajstromokat viselték. Míg előbbi az EI-EUX, addig utóbbi az EI-EUZ lajstrommal folytatja pályafutását. Típusbemutató egyelőre nem került fel a légitársaság honlapjának flotta-információs oldalaira, valamint hivatalos sajtófotók sem állnak még rendelkezésre.

Az AIRportal.hu érdeklődésére a Transaero kommunikációs osztálya azt a tájékoztatást adta, hogy a két volt Malév gép belföldi-, és nemzetközi járatokon is szolgálatba állt, ezért a fedélzet átalakítását, amelynek része lesz az új business ülések telepítése csak később hajtják végre. A Transaero Airlines flottájába még további három, egykor a magyar nemzeti trikolort viselő 737-700-as fog érkezni. A 2012. február 3-án csődbe ment Malévnek összesen 7 darab ilyen típusú utasszállító repülőgépe volt.


A Malév HA-LOR lajstromú Boeing 737-7Q8 típusú repülőgépe 2011 novemberében Ferihegyen

Ajánlott link: EI-EUX (ex HA-LOL) Londonban – Fotó: John Taggart (flickr)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!