Levegőbe emelkedett a lengyelek első Dreamlinere: A LOT Polish Airlines Boeing 787-ese október 18-án, csütörtökön teljesítette szűzrepülését – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a légitársaság varsói sajtóközpontja.

Javában folyik a berepülési program és a jelek szerint tartható is lesz a november 15-i gépátadás, mivel a LOT első Boeing 787-8 típusú repülőgépe már első felszállásán is túl van.

Az amerikai repülőgépgyár berepülő pilótái N1026G ideiglenes lajstrommal emelték magasba a gépet, amely a LOT flottájában SP-LRA azonosítót fog viselni.

Oldalunk érdeklődésére a LOT még szeptember 17-én megerősítette, hogy a budapesti Liszt Ferenc is egyike lesz azoknak az európai repülőtereknek, ahová első Boeing 787-esük gyakorló repülést végez.

A lengyel légitársaság menetrendje szerint 2013. január 11,12,13,14-i napokon, az esti járatokat Boeing 787 típusukkal teljesítik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Levegőbe emelkedik a LOT első Boeing 787-ese (Fotó: LOT Polish Airlines)


A lengyel nemzeti légitársaság 2005 szeptemberében jelentette be, hogy 7 darab Boeing 787-8 típusú repülőgéppel modernizálja hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas flottáját. A megrendelési szerződést két évvel később, 2007-ben módosították, amikor a vállalat további egy gépre jelentette be igényét, tehát összesen 8 darab Dreamlinert vár a flotta.

2013 januárjában Budapestre is ellátogat a lengyelek Dreamlinere. (Fotó: LOT Polish Airlines)


A 787-esek fedélzete háromosztályos kialakítású lesz: 18 üzleti, 21 prémium turista és 213 hagyományos turista üléssel. A legmagasabb komfortfokozatú osztályon 2-2-2, a prémiumon 2-3-2, míg a turistán 3-3-3-as elosztásúak lesznek a legkorszerűbb fedélzeti szórakoztató rendszerrel felvértezett ülések.

Ajánlott cikk: Novemberben veszi át első Dreamlinerét a LOT (AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!