Az olasz rendőrség nyilvánosságra hozott egy szemfüles tolvajról készült felvételt, amely a római Fiumicino repülőtér utasbiztonsági ellenőrzőpontján készült a minap.

A videón az látható, hogy egy utas, mielőtt áthaladt volna a fémdetektoros kapun, a zsebében lévő két fehér borítékot elhelyezte a röntgenes átvizsgáláshoz vezető futószalagon, az erre szolgáló tálcába. A borítékokban több ezer euró készpénz volt, amelyet egy rokona gyógykezelésére vitt magával.

Amíg az ellenőrök a pénz tulajdonosával foglalkoztak, mivel jelzett a fémdetektor-kapu, a mögötte érkező, de így gyorsabban áthaladó másik utas a röntgengépet időközben elhagyó borítékokat zsebre tette.

A tolvaj ez után komótosan felöltözött, összeszedte a saját holmijait is, majd elhagyta a helyszínt. A meglopott férfi, mire az ellenőrzésen túljutott, már hiába kereste a pénzét.

Szerencsére a tolvajt a biztonsági kamerák felvételei alapján gyorsan sikerült azonosítani, majd a hatóságok el is fogták, mielőtt repülőre szállhatott volna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tolvaj sejthette, hogy nagy a lebukás veszélye a jól bekamerázott utasbiztonsági területen, ezért a pénzzel teli borítékokat az egyik mellékhelyiségben gondosan elrejtette, mint kiderült, azzal a céllal, hogy később majd értük jön. A férfit végül letartóztatták, és a pénz is megkerült.

TANULSÁG: Az értékeinket (pénztárca, mobiltelefon, óra, ékszer, stb.) célszerű még az utasbiztonsági ellenőrzés előtt a táskánkba, vagy zárható zsebbe tenni, és úgy helyezni a futószalagra, semmiképp se egyenként tegyük a műanyag tálcákba!

A repterek termináljain nem csak az utastársak lophatnak, “alkalom szüli a tolvajt” jelleggel, hanem akár erre szakosodott bűnözők is vadászhatnak áldozataikra. Az olcsó repülőjegyek korában előfordulhatnak olyanok, akik repülőjeggyel és beszállókártyával rendelkeznek, de nem utazási szándékkal érkeznek a repülőterekre, hanem a gyanútlan utasokat akarják kifosztani. A jól bekamerázott repülőtereken azonban nagy a lebukás veszélye, amint ebben az esetben is történt.