A Kiwi.com olyan repülőjegy-kereső weboldal, amelynek  legnagyobb előnye abból ered, hogy biztosítja az átszállást még abban az esetben is, ha fapados légitársasággal utazol.

Ha túl drága, vagy nincs közvetlen járat egy úti célra Budapestről és átszállással kell utazni, vélhetően a legtöbben hagyományos légitársaságokat választanak, amelyek járattörlés, jelentős késés esetén is biztosítják egy későbbi gép elérését, egyéb juttatások (szállodáztatás, költségtérítés) mellett.

Fapadosoknál ritka, hogy biztosítják az átszállást, de például a Ryanair is bevezette néhány főbb bázisán az átszállójegyek értékesítését, illetve az easyJet több más társasággal együttműködve nyújt ilyen szolgáltatást.

Létezik azonban egy olyan repülőjegy-kereső portál, amely azon kombinációkat is megmutatja, amelyek esetében fapadosról-hagyományosra, fapadosról-fapadosra vagy hagyományosról-fapadosra történik az átszállás. De még buszjáratokat és vonatokat is bevon a keresésbe a legolcsóbb utazás érdekében.

A Kiwi portál ingyenes szolgáltatása a Kiwi.com Guarantee, amely abban az esetben nyújt segítséget az utasnak, ha olyan légitársaságokkal utazik, amelyek között nincs együttműködés, legyenek azok fapadosok vagy hagyományosok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha menetrend-változás, jelentős késés vagy járattörlés következtében nem éri el az utas a csatlakozást, akkor a szolgáltató alternatív járatot vagy visszatérítést biztosít.

Ez alól kivételt képeznek a vis maior esetek, mint például az extrém időjárási viszonyok, légiforgalmi irányítók sztrájkja, légitársaság csődje, stb.

Lássunk egy példát: Bostonba szeretnénk utazni 2019 szeptemberében, budapesti indulással. A Kiwi a következő repülőjegy-kombinációt ajánlja fel:

Látható, hogy a legolcsóbb kombináció két átszállást tartalmaz mindkét irányban, amelyek közül csak az egyiket biztosítja a légitársaság („connection protected by the carrier”), a többi három átszállásért a Kiwi vállalja a garanciát („connection protected by the Kiwi.com Guarantee”).

A Kiwi ezen funkciója tehát igencsak hasznosnak tűnik: kihasználva a piaci rést forradalmi ötletet valósított meg, amellyel újabb teher kerül le az utasok válláról.