Egyszerűen kikerülheti a sort bármelyik utas a budapesti repülőtéren a Fast Track, vagyis gyorsító sáv használatával, ami mostantól még könnyebben elérhető.

A Budapest Airport termináljain a napokban helyezték üzembe azokat a jegykiadó automatákat közvetlenül biztonsági ellenőrzés bejárata előtt, amik segítségével gyakorlatilag másodpercek alatt hozzáférhető lesz a gyorsító sáv. A Budapest Airport népszerű kényelmi szolgáltatása az utasbiztonsági ellenőrzés során valamennyi utas számára elérhetővé válik egyéni döntés vagy légitársasági jogosultság alapján.

Fotó: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Airport

Innentől az is kevesebb gondot jelenthet, ha valamilyen okból a járat indulása előtt a javasolt két óránál később érkezünk a repülőtérre. A csúcsidőszakokban a lehető legkényelmesebb módja a sorban állás elkerülésének az ún. Fast Track, vagyis gyorsító sáv igénybe vétele az utasbiztonsági ellenőrzésen.

A korábban csak business vagy első osztályon utazóknak kijáró kényelmi szolgáltatást a Budapest Airport két évvel ezelőtt valamennyi utas számára elérhetővé tette (jelenleg 1500 forintos vagyis mintegy 5 eurós áron). A gyorsító sáv így elérhetővé vált a turista osztályú jeggyel, vagy a diszkont légitársaságoknál vásárolt jeggyel utazók számára is, amennyiben külön megvásárolják ezt a szolgáltatást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport a napokban két automata jegyeladási ponttal bővítette a Fast Track szolgáltatásra jogosító voucher eladóhelyeket, amik így közvetlenül az utasbiztonsági ellenőrzés bejáratánál is megvásárolhatók. A Fast Track automatáknál készpénzzel (bankjegy, érme) vagy bankkártyával is lehet fizetni, akár érintés nélküli kártyás (paypass) fizetéssel is. Az új eladási pontot a 2A és a 2B terminálra is telepítették.

„Valódi, nyugat-európai szolgáltatási szintet értünk el azzal, hogy felhasználóbarát automatákkal bővítettük a Fast Track szolgáltatásunkat” – jelentette ki Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője. Hozzátette: „Bízunk benne, hogy az utasok hamar megkedvelik ezt az új lehetőséget, hiszen mindenképpen előnyös, ha az utasaink a gyorsító sávon rövid idő alatt átjuthatnak a SkyCourtba, így lehetőségük van indulás előtt vásárolni, kényelmesen meginni egy kávét illetve hamarabb eljuthatnak a repülőgépek beszállító kapujához is.” – olvasható a Budapest Airport szerkesztőségünkhöz eljutattott közleményében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!