Komoly fedélzet revitalizáló programot indított az ausztrál Qantas, a keskenytörzsű Boeing 737-800-as flotta 38 példányát 12 hónap alatt varázsolják újjá. Korábban a Boeing 767-eseit vetette alá hasonlóan látványos programnak a Qantas.

Az ügyfelek komfortérzetének egy magasabb szintre emelése és a szórakozási lehetőségek növelése érdekében vág bele a OneWorld tag ausztrál nemzeti fuvarozó a több millió dolláros presztizsnövelő beruházásba.

A Qantas flottája 67 darab 737-800-ast számlál, de ebből csak az a 38 gép kerül felújításra, amelyek még nem tartalmaznak fedélzeti szórakoztató rendszert és a belső tér már az elhasználódás jeleit mutatja. Az a 29 737-es, melyek már a háttámlákba integrált érintő képernyőket tartalmaznak, csak egy egyszerűen telepíthető vezeték nélküli szolgáltatást, a Qstreaminget kapják meg.

A régebbi gépeken tehát a program részeként kicserélik az üléseket, a fedélzeti médiafogyasztás érdekében pedig a gép mennyezetéből kihajtható, nagyméretű képernyők kerülnek beépítésre. A légitársaság egy Qstreaming fantázianevű szolgáltatást is telepít a teljes flottára, mely segítségével az utasok a saját multimédiás eszközeiken figyelemmel kísérhetik a Foxtel, a Fox Sports vagy a SkyNews csatornákat, továbbá filmeket nézhetnek és zenét is hallgathatnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Qantas néhány gépe igen látványos festéssel büszkélkedhet. (Forrás: Qantas) | © AIRportal.hu

A Qantas néhány gépe igen látványos festéssel büszkélkedhet. (Forrás: Qantas)

A kényelmi és szórakoztató rendszerek telepítése mellett, a konyha és a fedélzeti mosdó átépítésével hat további ülés építhető a fedélzetre, ezzel akár 3 százalékkal növelve a 737-es flotta kapacitását.

A 67 gépes flottához decemberben további négy repülőgép csatlakozik, amelyek már tartalmazni fogják a módosításokat is. A Qantas az év elején már kivonta az utolsó Classic szériába tartozó Boeing 737-400-as típusú gépét is, ezzel a keskenytörzsű géppark átlagéletkora 6,7 évre csökkent.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!