Fedélzeti WiFi szolgáltatást vezet be a Finnair. A oneworld-tag finn légitársaság igazgatótanácsa szerdán hagyta jóvá az erre irányuló fejlesztési programot. A legelső típus, amelyen az utasok internetezhetnek a vadonatúj A350-900-as lesz.

Az A350-esek után az A330-asokon lesz először fedélzeti WiFi a Finnairnél. | © AIRportal.hu

Az A350-esek után az A330-asokon lesz először fedélzeti WiFi a Finnairnél.

A fedélzeti WiFi szolgáltatás minden Airbuson, a keskenytörzsűeken és a nagyobb távokat teljesítő szélestörzsűeken egyaránt elérhető lesz, de elsőként a flotta legújabb típusán, az Airbus A350-900-ason debütál majd. Az Airbus új generációs utasszállítójának a Finnair lesz az európai indító légitársasága, amely október végétől repül vele hosszú távú járatokat.

A légitársaság összesen 19 darab A350-est vár a flottájába, amelyből idén négy darabot készülnek átvenni az Airbustól. Ezek mind WiFi kiépítéssel állnak szolgálatba, de a következő évben hozzálátnak a meglévő nyolc A330-300-as és a keskenytörzsű Airbusaik WiFi rendszerének kiépítéséhez is, amellyel a közöltek alapján várhatóan 2018-ra készülnek el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közlemény nem részletezi, ezért rákérdeztünk, hogy mi lesz a kivonásra ítélt A340-300-asokkal, amire a finnországi sajtóközponttól azt a választ kaptuk, hogy az A340-es Airbusaikat már nem látják el a WiFi rendszerrel. Ezek a gépek, hét darab van belőlük, 2017-ig bezárólag ugyanis távoznak a flottából.

A tájékoztatás szerint a légitársaság még nem döntött róla, hogy a regionális útvonalakon repülő típusok közül az Embraer E190-esek is kapnak-e WiFi-t, de az már egészen biztos, hogy legkisebb Embraer E170, valamint az ATR 42-esek kimaradnak a fejlesztésből. Ez utóbbi típusokat egyébként a Flybe Finland üzemelteti a Finnair számára, de közülük egyedül a turbolégcsavaros ATR-ek azok, amelyek nem a Finnair, hanem a Flybe festését viselik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!