Az osztrák Intersky regionális légitársaság a nagyobb cégektől történő regionális útvonalak átvételével tervezi a hálózatának fejlesztését. A légitársaság szeptemberben rendelt meg két darab ATR 72-600s turbólégcsavaros repülőgépet és vizsgálja annak a lehetőségeit, hogy a jelenlegi három Bombardier Dash 8 Q400-as flottáját 7 vagy 8 gépesre bővítseszámolt be az ATW online légiközlekedési hírportál.

“Társaságunk stratégiáját azon a regionális útvonalak átvételében látom, amelyeket a nagyobb légitársaságok feladtak” – idézi Peter Onckent, az Intersky ügyvezetőjét az ATW. A légitársaság a továbbiakban is fő piacaira, azaz Németországra és Ausztriára kíván fókuszálni valamint a charter járatokra.

Az Intersky bejelentette, hogy 2013. januárban megnyitja új Karlsruhe/Baden Baden bázisát, ahonnan kezdetekben napi három járatot kíván üzemeltetni, amely a nyári időszakban napi négy járatra növekszik. A légitársaság arra számít, hogy minden egyes ATR repülőgépét akár évi 700 órát is a levegőben tudja tartani, melyhez a vállalat működésének hatékonyság-javítására lesz szükség – mondta az igazgató.

A múlt:

Az Intersky Dash8-300-as repülőgépe. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

és a jövő:

InterSky ATR 72-600 (Fotó: ATR)

Korábbi cikkünk: Új generációs ATR-eket rendelt az osztrák InterSky

Forrás: ATW online

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!