A fékszárny problémája miatt kényszerhelyzetet jelentett, majd rendben leszállt a KLM Amszterdamból Budapestre tartó járata csütörtökön a Liszt Ferenc repülőtéren – tájékoztatta a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-t.

Hardy Mihály hozzátette: a gépen 152 utas és a 6 fős személyzet tartózkodott, senki sem sérült meg. A repülőgépet átvizsgálják.

A meghibásodott repülőgép a holland légitársaság 1975-ös számú, Amszterdamból Budapestre tartó járatát teljesítette. A PH-BXG lajstromot viselő Boeing 737-800-as 12:15-kor ért biztonságosan földet a Liszt Ferenc repülőtéren – tudta meg az AIRportal.hu.

Az AIRportal.hu információi szerint a repülőgép személyzete nem jelentett vészhelyzetet (mayday), mint a tegnapi Germanwings járat, csak sürgősségi helyzetet jelentettek a pilóták (pan-pan) és a hosszabb 13L futópályára kértek leszállási engedélyt. A repülőgép 190 csomós sebességgel közelítette meg a futópályát.

A repülőgép személyzete kérte a repülőtéri tűzoltók kivonulását a futópályához és kérte, hogy az esetlegesen túlhevült futóműveket lehűtsék. A repülőgépet jelenleg az ACE szerelői vizsgálják át az R226-os állóhelyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Röviddel 11 óra 30 perc után, a leszálláshoz megkezdett süllyedés közben ’flight control’ hiba miatt nem lehetett kiengedni a fékszárnyakat. A hiba elhárítása céljából a személyzet egy ideig holdingolt, majd elsőbbségi leszállást kért a 13 bal futópályára, ahová 12 óra 16 perckor sikeresen leszálltak. Az utasokon és a személyzeten kívül veszélyes árut is, 2,5kg lítium-metál akkumulátorokat szállítottak.

Megnyitás a soundcloud.com-on.
(A személyzet és a légiforgalmi irányítók közti rádióforgalmazás a Liveatc által rögzített hanaganyagból lett összeszerkesztve).

(A screenshot a Flightradar24 segítségével készült).

A hangfelvételt és a képernyőmentést köszönjük ljmail tagunknak!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!