Megérkezett Moszkvába az Aeroflot legújabb szélestörzsű gépe, a Nobel-díjas orosz író, Ivan Alekszejevics Bunyin nevére keresztelt Boeing 777-300ER, amely immáron hatodik képviselője a flottában az amerikai gyártó ezen típusának.

Az orosz légitársaság tavaly januárban kezdte meg flottájába venni a Boeing repülőgépgyár jelenlegi legnagyobb két-hajtóműves szélestörzsű típusát, a megnövelt hatótáv teljesítményű 777-300-ast, amely az Aeroflot konfigurációjában három komfortosztállyal működik fedélzetén.

A összesen 402 utas befogadására alkalmas utaskabin éppen 100 férőhellyel nyújt többet az addigi zászlóshajó, Airbus A330-300-as 302 fős fedélzetéhez képest. A triplahetes Boeingeken 30 üzleti (Business), 48 prémium turista (Comfort) és 324 turista (Economy) ülés áll rendelkezésre járatonként.


A legújabb Boeing 777-es (VQ-BQC) az Aeroflot oldalunknak küldött tájékoztatása szerint a téli menetrend folyamán többek között Szocsi, Krasznojarszk, Vlagyivosztok, Hong Kong, Phuket és Bangkok útvonalakra fog menetrendszerűen repülni.

Oroszország első számú légitársaságának összesen 16 darab Boeing 777-300ER típusra van érvényes rendelése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!