Brüsszeli bázisa helyett, inkább Amszterdam Schiphol repülőterén létesítene bázist az indiai Jet Airways. A döntést az indokolja, hogy a légitársaságban 24%-os tulajdonrésszel rendelkezik az Etihad Airways, amely tavaly október óta stratégiai partnere a holland KLM-nek. Így az amszterdami hubot sokkal gazdaságosabbnak tűnik fejleszteni, mint a partnerlégitársaságok nélküli brüsszeli repülőteret – adta hírül a BusinessTraveller magazin.

A brüsszeli repülőtér jelenleg egy megállóhelyet képez a Jet Airways Mumbaiból Észak-Amerika több városába tartó járatai számára. Azonban az Európa és a másik két kontinens közötti járatok egyenként is jelentős forgalmat generálnak a repülőtér részére, így a légitársaság kivonulása hatalmas veszteséget jelentene a légikikötőnek.

Egyelőre azonban nem kell aggódnia a vezetőségnek ugyanis a légitársaság még nem szolgáltatott pontos információkat arról, hogy mikor tervezi a bázis áthelyezését.

Kapcsolódó hír, hogy James Hogan, az Etihad vezérigazgatója elárulta, légitársaságának nem áll szándékában csatlakozni a SkyTeam szövetséghez, azonban több légitársasággal is szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatát, elsősorban az amerikai Delta Airlines-szal.

Kecsegtető példa a KLM-mel kötött partnerség, amely már az együttműködés első négy hónapjában körülbelül tízezer extra jegyet hozott a két légitársaság járataira.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!