Indul a szezon a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér kettes terminálja közelében található Aeropark repülőgép-múzeumban. A múzeumot üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ közhasznú Nonprofit Kft. a szezon kezdetének alkalmából 50%-os kedvezménnyel várja látogatóit 2015. március 15-én, vasárnap.

Az Aeropark 2015. március 15-től minden nap (hétköznapokon és hétvégén is) 9 órától 17 óráig várja a látogatókat. A nyári időszámítás kezdetétől, március 29-től pedig minden nap egy órával tovább, 18 óráig lesz nyitva a repülőgép-múzeum.

Kedvezményes múzeum-belépő árak 2015. március 15-én, vasárnap

• Felnőtt: 1500.- helyett: 750 Ft
• Gyerek/Nyugdíjas/Mozgássérült: 800.- helyett: 400 Ft
• Családi (2 felnőtt+2 gyermek/1 felnőtt+3 gyermek): 3200.- helyett: 1.600 Ft
• kiegészítő gyermek családi jegyhez: 500.- helyett 250 Ft

A múzeumba 2015. március 15-én, vasárnap az Aeropark különleges szezonnyitó akciója keretében félárú belépőjegyekkel léphetnek be a családok, gyermekek és felnőttek is.

A múzeum látogatói számára 2 óra ingyenes parkolást biztosít az üzemeltető a Budapest Airport Holiday Parkolójának területén. A két óra időtartamnál hosszabb ideig parkoló gépjárművek után megkezdett óránként 500 Ft-os parkoló díjat kell fizetni a Budapest Airport parkoló-automatáinál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aeroparkban a magyar polgári légiközlekedés hőskorának összes meghatározó repülőgép-típusa megtekinthető.

A Li-2-es, Il-14-es, Il-18-as történelmi, légcsavaros utasszállító repülőgépek mellett a sugárhajtású korszak ikonikus gépei, a Tu-134-es és a Tu-154-es pilótafülkéi is nyitva várják a látogatókat.

Il-18 HA-MOA (Fotó: LKK) | © AIRportal.hu

Il-18 HA-MOA (Fotó: LKK)


A múzeumban szintén megtekinthető egy Yak-40-es regionális repülőgép, a népszerű kétfedeles An-2-es és egy Mi-2-es mentőhelikopter. A kiállítás része számos repülőtéri földi kiszolgáló jármű is.

A látogatók külön díj fizetése nélkül kipróbálhatják a múzeum Cessna repülőgép-szimulátorát is, ahol szakértő instruktorok segítik a sikerest leszállást akár a legkisebb vendégeknek is.

Az Aeropark ajándékboltjában számos eredeti Malév-relikviát is megvásárolhatnak a látogatók, köztük a legnépszerűbbek az eredeti Malév Business osztályú bögrék és a logózott fém evőeszköz készletek. Részletes információk a http://www.aeropark.hu érhetők el.

Életre szóló élmény a repülőtér-látogatás

Látogatócsoport az LKK retró Malév festésű Ikarus buszával. (Fotó: LKK) | © AIRportal.hu

Látogatócsoport az LKK retró Malév festésű Ikarus buszával. (Fotó: LKK)

A tavaszi és nyári időszakban az Aeroparkból folyamatosan indulnak a népszerű buszos repülőtér látogatás programok is, melyre hétvégenként a szabad időpontok függvényében bárki regisztrálhat a http://www.repterlatogatas.hu oldalon.

A repülőtér látogatások 3 órás programjai rendkívül kedveltek az egyéni látogatók, családok, baráti társaságok körében és az osztálykirándulások programjának is izgalmas részei lehetnek.

A látogatók betekintést nyerhetnek a repülőtér mindennapi munkájába és a repülőtér nyilvánosság elől elzárt részére is eljuthatnak.

Aeropark és reptérlátogatás

Forrás: LKK Youtube csatorna

A 3 órás programok alkalmával a repülőtér több pontján az autóbuszból kiszállva, közvetlen közelről tekinthetik meg a csoportok a le- és felszálló, guruló, valamint kiszolgálás alatt álló repülőgépeket.

A látogatás programja érinti a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság központi bázisát is, ahol bemutatják a legmodernebb repülőtéri tűzoltó járműveket is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!