A karácsonyi vásárok szerelmesei tudják, hogy Brüsszel tökéletes úti cél, ha az ünnepre hangolódásról van szó – ám a belga főváros környékén számos más város is várja az utazókat.

Belgium nem csak a főváros, Brüsszel, valamint a környékén található települések miatt népszerű úti cél a magyar utazók között, hanem a könnyű és olcsó eljutás miatt is. A Ryanair és a Wizz Air napi szinten indít járatokat Budapest és Charleroi repülőtere között, gyakran 5 ezer forint körüli viteldíjakért. A két low-cost légitársaság mellett a Brussels Airlines is repül a két főváros között.

Brüsszel látnivalóinak népszerűségét nehéz lenne letörni, de aki már többször járt arra, annak ajánlunk 5 úti célt, amelyek mindkét repülőtértől könnyedén megközelíthető távolságra találhatóak – ráadásul a karácsonyi időszakban mindegyik egyedi hangulatú karácsonyi vásárral várja a látogatókat.

Brugge

Brugge lenyűgöző városa nem csak télen vonzza a turisták százezreit, ám ilyenkor különös csodavilággá változik a főtér: a hangulatos, macskaköves utcák megtelnek árusokkal, akik helyi különlegességekkel várják a vendégeket. Megtalálható az igazi belga csokoládéból készült forró csoki, a jéghideg holland gin, a genever, ahogy a forralt bor, a belga sörök és sajtok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A karácsonyi vásár november 22-től január 5-ig várja a látogatókat, minden nap 10-től este 10-ig, pénteken és szombaton 10:30-tól este 11 óráig.

Az észak Velencéjének is nevezett Brugge Brüsszeltől 100, Charleroi repülőterétől 150 kilométerre található, innen autóval másfél óra alatt érhető el, tömegközlekedéssel pedig a közvetlen buszjárat a legjobb választás.

Forrás: visit-bruges.be

Gent

Kelet-Flandria tartomány legnagyobb városa a középkori Európa egyik legnagyobb és leggazdagabbja volt, így nem csoda, hogy a belváros impozáns épületekkel van tele. A karácsonyi vásár minden évben népszerű a helyiek és a turisták körében is, hiszen az óváros igazi téli csodavilággá változik.

A vásár ideje alatt a hagyományos belga étel és italkülönlegességek mellett gyerekprogramok és koncertek várják az érdeklődőket.

A karácsonyi vásár december 6-án nyitja meg a kapuit és egészen január 5-ig várja a látogatókat.

Gent Brüsszeltől 50, Charleroi-tól 100 kilométerre fekszik, innen autóval egy óra alatt érhető el, valamint busz és vonat is jár a két város között.

forrás: visit.gent.be

Lille

Forrás: lilletourism.com

Az Észak-francia város a belga határtól mindössze 16 kilométerre található, így innen is könnyen elérhető busszal, vonattal vagy autóval.

A főtéren található karácsonyi vásár mellett télen az egész város ünnepi díszbe öltözik: a hangulatos kis utcák megtelnek égősorokkal és girlandokkal. A történelmi belvárosban található téren az árusok mellett egy hatalmas karácsonyfa, valamint egy óriáskerék is helyet kap.

A szervezők különleges akciót is ajánlanak: online foglalható egy éjszakás szállás, egy adag forralt bor, egy kör az óriáskeréken valamint egy városnéző túra, fejenként 37 eurótól. A karácsonyi vásár november 22-től január 5-ig tart nyitva.

Aachen

A németországi város a német, belga és holland határ találkozásánál fekszik. Idén 46. alkalommal rendeznek karácsonyi vásárt a városban, amelynek gyönyörű főtere, monumentális katedrálisa és német stílusban épült házai tökéletes hátteret nyújtanak a market fabódéinak. A forralt bor mellett kapható itt a város nevezetes édessége, az Aachener Printen, ami egyfajta mézeskalács jellegű sütemény.

A karácsonyi vásár, melyet többször válogattak be Európa 10 legjobbja közé, november 22-től december 23-ig várja a látogatókat.

Forrás: aachen-tourismus.de

Valkenburg

A holland város, Valkenburg a már említett Aachentől nagyjából 20 kilométerre, Maastricht közelében fekszik a belga határ mellett. A hely érdekessége a karácsonyi időszakban amellett, hogy a főtér ünnepi díszbe öltözik, egy barlangban tartják a karácsonyi vásárt.

A városban található várrom alatti barlangrendszer az ünnepi időszakban karácsonyi köntösbe öltözik, így a helyi különlegességeket kínáló árusok mellett igazi történelmi időutazást is kínál.

A karácsonyi vásár november 15-től december 29-ig várja a látogatókat.

Forrás: christmastownvalkenburg.com