A venezuelai zavargásokra hivatkozva felfüggesztette Caracasba irányuló menetrendszerű járatainak üzemeltetését az Air Canada. Az utolsó járat március 16-án közlekedett visszafelé Torontóba. Amíg a kanadai légitársaság nem látja stabilnak a helyzetet nem is tervez visszatérni a dél-amerikai országba.

Venezuelában február eleje óta folyamatos kormányellenes tüntetések zajlanak, amelyek több halálos áldozattal is jártak. A kanadai légitársaság ezért úgy döntött, akkora a biztonsági kockázat, hogy nem üzemelteti tovább Toronto és Caracas közötti menetrendszerű járatait.

Az útvonal felfüggesztése határozatlan idejű, a légitársaság jelezte, akkor veszik fontolóra az újranyitást, ha a helyzet megnyugtatóan stabilizálódik az országban. Az Air Canada a beszüntetést megelőzően heti három járatot közlekedtetett Caracasba. Az 5 óra 20 perces útvonalon a flotta Airbus A319 típusai repültek.

Nemrég a kolumbiai Avianca légitársaság is bejelentette, a Venezuelában uralkodó helyzetre tekintettel csökkenti járatainak számát, és e hét csütörtökjétől a napi rendszerességről heti háromszori járatra vált Bogotá és Caracas között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!