A mai naptól kezdődően felfüggesztette működését Oroszország első diszkont modellben működő légitársasága, a Dobroljot. Az Aeroflot leányvállalata „példanélküli nyomásgyakorlásnak” minősíti az Európai Uniónak az ukrán válságra való hivatkozással hozott szankcióit, amelynek eredményeképp, arra való hivatkozással több európai kiszolgáló és együttműködő partnerük is felmondta a szerződéseiket.

A tavaly ősszel alapított, egyelőre mindössze két darab Boeing 737-800NG típussal rendelkező légitársaság olyannyira ellehetetlenült, hogy augusztus 4-től felfüggesztette járatainak üzemeltetését és jegyértékesítési tevékenységét.

A Dobroljot tájékoztatása szerint nemcsak, hogy a gépeikre szóló műszaki-karbantartási és biztosítási, hanem egyenesen a lízingszerződések is felmondásra kerültek az uniós szankciókra való hivatkozással. A társaság egyébként a dublini székhelyű BBAM lízingcégtől vette eredetileg tartós bérletbe a vadonatúj, egyenként összesen 189 ülésesre konfigurált Boeingeket.

Képernyőfotó a Dobroljot angol nyelvű honlapjáról. (Forrás: dobrolet.com) | © AIRportal.hu

Képernyőfotó a Dobroljot angol nyelvű honlapjáról. (Forrás: dobrolet.com)


A közlemény azonban már címében is hangsúlyozza, hogy a felfüggesztés ideiglenes, így a légitársaság azon túl, hogy elnézést kér utasaitól az okozott kellemetlenségekért, minden bizonnyal igyekszik majd új alapokra helyezni működését. Addig pedig az orenburgi székhelyű Oren Air lesz segítségére, amely a szeptember 15-ig váltott Moszkva – Szimferopol – Moszkva, valamint az augusztus 20-ig váltott Moszkva – Volgográd – Moszkva útvonalak teljesítésében működik közre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Szamarába, Permbe, Ufába, Jekatyerinburgba, Szurgutba és Kazánba foglalt jegyek árait pedig teljes egészében visszatérítik utasaik részére.

A Dobroljot idén májusban kezdte meg űzemszerű működését, bázisa a moszkvai Seremetyjevói nemzetközi repülőtér.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!