A nigériai belföldi járatokat üzemeltető First Nation Airways légitársaság felfüggesztette működését az afrikai országot sújtó gazdasági válság és krónikus üzemanyaghiány következtében.

A bejelentés azt követően történt, hogy az országban legrégebben működő, bár csak egy repülőgépet üzemeltető Aero Contractors szintén felfüggesztette működését.

A nigériai légügyi hatóságok közlése szerint a két légitársaság felfüggesztése mögött az üzemeltetéssel összefüggő problémák állnak és nem az ország gazdasági helyzete.

A First Nation két Airbus A319-es repülőgépének egyikén hajtóműcsere szükséges, a másik repülőgépnek pedig el kell végezni a kötelező időszakos karbantartását és átvizsgálását,
hogy a alkalmas legyenek a kereskedelmi járatok teljesítésére. Így a kétgépes légitársaság egyértelmű, hogy nem tudja folytatni a menetrend szerinti működést – a hatósági közlése szerint.

A First Nation Airways mindkét A319-es repülőgépét egy lízingcégtől veszi bérbe, melyekkel Lagos és Abuja között teljesítettek rendszeres járatokat. A légitársaság 2012-ben egyszer már felfüggesztette működését, a repülőgépek karbantartása miatt, majd 2013. októberében kezdtek újra repülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Érdekesség, hogy az 5N-FNE lajstromjelű, közel 20 éves A319-es repülőgépüket 2016. márciusáig hosszú hónapokon keresztül Ferihegyen tárolták, illetve az Aeroplex-nél végeztek rajta karbantartási munkákat.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!