Kellő forgalom hiányában felfüggeszti budapesti járatait az Air Serbia. A szerb légitársaság a téli menetrend életbe lépésével, október 25-től kezdődően kiveszi útvonalhálózatából a Belgrád – Budapest közvetlen összeköttetést.

Az Air Serbia ATR 72 típusú repülőgépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Az Air Serbia ATR 72 típusú repülőgépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu

Október végétől nem lesznek közvetlen légijáratok Belgrád és Budapest között az Air Serbia legfrissebb bejelentése szerint. A szerb nemzeti légitársaság ugyanis úgy döntött, a 2014 márciusával megnyitott útvonalat 2015. október 25-től nem üzemelteti tovább.

Hasonló döntést hozott az Air Serbia a lárnakai járatával, amely ugyancsak október 25-től szűnik meg, de úgy, hogy a 2016. évi nyári menetrendben szezonálisan ismét rendelkezésre áll. Noha a légitársaság Budapest esetében is felfüggesztést jelzett, a magyar fővárosra vonatkozó visszatérés szezonális jelleggel sem szerepel a közleményekben.

Az Air Serbia jelenleg napi rendszerességgel közlekedik Belgrád és Budapest között a flottája ATR 72 típusú turbolégcsavaros utasszállító gépeivel, amelyek egyosztályos elrendezésben összesen 66 utas felvételére képesek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szerb légitársaság idén áprilisban még ünnepséget is szervezett a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ahol az egy éves üzemet köszöntötte a Budapest Airport és a magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Kft. jelenlétében.

Az Air Serbia kiesésével a budapesti repülőtér útvonalhálózata egy fontos regionális kapcsolattól esik el, mivel más légitársaságnak, a fehérorosz Belavia kivételével, amely Minszk – Budapest – Belgrád útvonalon közlekedik nincsenek közvetlen járatai a két főváros között. Az Etihad Airways tulajdonosi hátterével, a Jat Airways alapjain újjászervezett Air Serbia iparági források szerint a járatok alacsony telítettsége miatt döntött a budapesti útvonal felfüggesztése mellett.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!