Működésének felfüggesztésére kényszerül az orosz Moskovia Airlines, mert az Orosz Szövetségi Légügyi Hivatal, a Rosaviatsia augusztus 29-i hatállyal felfüggeszti a légitársaság repülőgép-üzemeltetésre jogosító, ún. AOC engedélyét.

A légitársaság jövőjével kapcsolatban már több hete folytak találgatások, melyek végére a Rosaviatsia azt követően tett pontot, hogy a légitársaság ügyvezetője, Mikhail Alekseyev arról informálta a hatóságot, hogy a cég pénzügyi problémák miatt nem képes tovább fenntartani működését.

A ch-aviation információi szerint egy a légitársaság pénzügyeit érintő, meglepetés szerű ellenőrzést követően kényszerült arra a hatóság, hogy elrendelje a cég menetrend szerinti jegyértékesítésének leállítását július 29-től.

A Moskovia Boeing 737-7L9 típusú, VQ-BER lajstromjelű repülőgépe Ferihegyen, az Aeroplex műszaki előterén. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Moskovia Boeing 737-7L9 típusú, VQ-BER lajstromjelű repülőgépe Ferihegyen, az Aeroplex műszaki előterén. (Fotó: AIRportal.hu)


A Moskovia nagyjából 500 utasa tartózkodik jelenleg a montenegrói Tivat nyaralóövezetben, akiket a egy másik légitársaság, a Kolavia fog hazaszállítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Moskovia flottájában az utóbbi időszakban Boeing 737-700-as és Szuhoj SSJ-100-95B repülőgépek teljesítettek szolgálatot. A légitársaság VQ-BER lajstromjelű, Boeing 737-700-as repülőgépe májusban járt karbantartáson az Aeroplexnél Ferihegyen. A cég egyik Superjet típusú gépe pedig júliusban tett kitérőt Budapesten transzponder hiba miatt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!