Felkészült a november 15-én indult téli üzemre a Debreceni Repülőtér: az Airport-Debrecen Kft. több millió forint értékben újította meg és bővítette gépparkját, illetve készítette fel szakembereit az elkövetkező féléves időszakra – írja közleményében a repülőtér-üzemeltető.

A repülőtérre megérkeztek az új jégtelenítők és fékhatás-mérő berendezések, a repülőgépek indításához szükséges levegős inicializálók és a földi mobil áramforrások is. A fejlesztés keretében a korábbi eszközöket – hókotrókat, hótolókat, hóekéket és hómarókat – is felújították. Az Airport-Debrecen ezen kívül új, fedett utaslépcsőt is beszerzett.

A repülőtéren összesen 15 szakember továbbképzése is befejeződött, ők a repülőgépek téli kiszolgálásához szerezték meg a képesítést. Az április végéig tartó téli üzemhez a futópálya síktalanításához használatos granulátum és a jégtelenítő folyadék már megérkezett, így minden készen áll a repülőtéren arra, hogy a téli időjárás beköszöntével is zökkenőmentes legyen a járatok kiszolgálása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!