A Ferihegyi gyorsforgalmi úton, a “D” portától a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság gyalogos-átkelőhelyéig, a városközpontból kivezető irányban, a külső sávban, 2012. október 18-án (csütörtökön), 15.45-18.00 óra között tart demonstrációt a LESZ szakszervezet.

A szakszervezet a Malév GH-nál bejelentett 30-50 ezer forintos havi nettó fizetéscsökkentési terv, illetve a Hochtief-Budapest Airportnál kilátásba helyezett hasonló megszorítások ellen demonstrál.

A LESZ először a Repülőtéri Emlékparkkal és a II-es terminállal szemben lévő, forgalom elől lezárt területen akarta megtartani a demonstrációt. Ez a helyszín a repülőtér és a mellette futó főútvonal között fekszik, és elkerülhető, például a főúton keresztül is. Azonban az illetékes Monori Rendőrkapitányság, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság részvételével folytatott egyeztetés után megtagadta az engedélyezést.

Ezért a demonstrációt a szakszervezet kénytelen volt áttenni a gyorsforgalmi út fővárosból kifelé vezető oldalának külső sávjába. Az eredeti elutasító határozattal szemben a szakszervezet fellebbezéssel él. A demonstrációval kapcsolatban az autósok megértését kérik a szervezők.

Forrás: LESZ

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!