Az Airbus repülőgépgyár a mai napra tűzte ki az A320-as típuscsaládjának legújabb generációját képviselő neo-széria szűzrepülését. A legfrissebb értesüléseink szerint az A320neo Pratt&Whitney hajtóművekkel szerelt prototípusa magyar idő szerint délben fog felszállni a toulouse-i bázisról.

Kapcsolódó cikk, előzmény Airbus: csütörtökön repül az A320neo

Az A320neo prototípusának fedélzetén összesen öten lesznek. Három fedélzeti mérnök és két pilóta, akik levegőbe emelik a legújabb Airbust. Az eredeti tervek szerint a gép délelőtt 10:30-kor szállt volna fel, de a gyár tegnap este közölte, hogy a kedvezőbb időjárási viszonyok miatt módosítottak a felszállás időpontján.

A felszállás történelmi pillanatait az Airbus a honlapján élőben is közvetíteni fogja. Az adást a következő linken keresztül lehet elérni: http://www.airbus.com/live/.

A képen balról jobbra haladva: Manfred Bimfeld és Jean-Paul Lambert fedélzeti mérnökök, Miche De Malleray pilóta, Sandra Bour Schaeffer, fedélzeti mérnök és Philippe Pellerin, pilóta láthatók, háttérben az A320neo prototípusával. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A képen balról jobbra haladva: Manfred Bimfeld és Jean-Paul Lambert fedélzeti mérnökök, Miche De Malleray pilóta, Sandra Bour Schaeffer, fedélzeti mérnök és Philippe Pellerin, pilóta láthatók, háttérben az A320neo prototípusával. (Fotó: Airbus)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!