Megkezdte működését a Bingo Airways. Lengyelország új charter légitársasága Airbus A320 típusú repülőgépekkel fogja üzemeltetni járatait.

Az új lengyel légitársaság első repülőgépe május 13-án, vasárnap érkezett meg Varsóba, ahol a Chopin repülőtér vízsugaras köszöntéssel fogadta a mosolygós Airbus A320-ast. A 2003-ban gyártott repülőgépet korábban a török Izmir Airlines üzemeltette, most pedig SP-ABK lajstrommal szolgál új üzemeltetőjénél.

A varsói székhelyű Bingo Airways három lengyelországi repülőtérről fog közlekedni: Varsóból, Katowicéből és Poznanból indítanak majd járatokat a Földközi-tenger vidékének legkedveltebb nyaralóparadicsomaiba. A légitársaság honlapján jelenleg 7 desztináció szerepel: a Kanári-szigetek, Palma de Mallorca, a tunéziai Enfidha, Rodosz, Antalya, Hurghada és Sharm el Sheikh, de ad-hoc charter járatok teljesítésére is készen áll a vállalat.

A Bingo Airways első, 1571-es számú járata május 18-án szállt fel a katowicei repülőtérről, a célállomás az egyiptomi Hurghada volt. Az Airbus A320-as fedélzetén egy lengyel utazási iroda szervezésében 174 fő utazott. A légitársaság további két, egyosztályos fedélzettel 180 utas szállítására alkalmas A320-ast tervez szolgálatba állítani.

Az új légitársaság évi háromszázezer utassal számol a 2012-es év végére. A Bingo Airways saját bemutatkozójában az utasbiztonságot helyezi első helyre, de ugyanígy fontosnak tartják hangsúlyozni a kellemes és vidám utaztatást is. A légitársaság festésmintája már önmagában mókás, hiszen az Airbusok egy nagy piros orral és széles mosollyal várják utasaikat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!