Június 25-én teljesítette szűzrepülését a Qatar Airways első Boeing 787-8 Dreamliner típusú repülőgépe.

A Qatar Airways az amerikai repülőgépgyár legújabb generációs, kompozit anyagokból készülő szélestörzsű típusának első közel-keleti megrendelője. A dohai székhelyű légitársaság összesen 30 darabot rendelt a 787-8-as Dreamlinerből és további 30 gépre opciós vásárlási joga is van.

Az első Qatar-festést viselő Dreamliner az idei Farnborough légi szalonon (július 9-15.) fog bemutatkozni. Bár a légitársaság vezetője, Akbar Al Baker a késések miatt sokat kritizálta a 787-es programot a szállítások most már felgyorsulnak mivel a tervek szerint öt Dreamliner még az idén a flotta része lesz.

A angliai légi szalonon történt bemutatkozót követően a légitársaság először közel-keleti regionális útvonalakon fogja szolgálatba állítani az első, A7-BCB lajstromú Boeing 787-esét, hogy a személyzet minél több üzemeltetési gyakorlatra tehessen szert.

Nemzetközi járatokat elsőként Doha és London között fog teljesíteni a Qatar Airways vadonatúj típusa. A tervek szerint valamikor augusztus végén indul először QR IATA kódú járatot teljesítő 787-es a londoni Heathrow-ra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A világ ötcsillagos légitársaságának legújabb generációs típusa nemcsak avionikai szempontból képviseli a legmagasabb színvonalat, hanem a fedélzeti szolgáltatások terén is kitesz magáért. A Qatar Airways a 254 üléses gépen két komfortfokozatot kínál utasai számára: 22 business és 232 turista osztályú ülés található a katari 787-es fedélzetén.

A típus fontos demonstrátora a légitársaság új fedélzeti üléseinek és Wi-Fi elérhetőséget is biztosító szórakoztató rendszereinek, amelyeket az idei berlini ITB kiállításon maga a vezérigazgató mutatott be a nagyközönségnek.

A Qatar Airways Boeing 787-esének első felszállását megörökítő fotót, amelyet kérésünkre nemrég küldtek Seattle-ből, a Boeing gyár jóvoltából oldalunk elsőként teheti közzé a magyar repülésrajongók és érdeklődők számára.

Az első Qatar Airways Boeing 787-8 felszállása (Fotó: Boeing)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!