Nem mindennapi okból kellett visszatérnie a terminálhoz a Saudia Airlines egyik járatának, egy utas ugyanis a terminálban felejtette csecsemőjét.

A HZ-AR23 lajstromjelű Boeing 787-9 Dreamliner a Saudi Arabian Airlines SV 832-es számú járatra indult a szaúd-arábiai Dzsiddából a malajziai Kuala Lumpurba.

A fedélzeten utazó egyik nő jelezte a személyzetnek, hogy a beszállítókapunál felejtette csecsemőjét. 

Illusztráció.

A pilóták jelezték ezt a földi személyzetnek, és engedélyt kértek a visszatérésre a kapuhoz, amire csak kényszerhelyzet, vagy utasrosszullét esetén van lehetőség.

Bár a Gulf News cikke azt írja, hogy a visszafordulás már a felszállást követően történt, a virtuális radaradatok, és az esetről a Youtube-ra felkerült felvétel is inkább azt támasztja alá, hogy még a felszállást megelőző gurulás, vagy hátratolás alatt eszmélt fel a nő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az éppen szolgálatban lévő operátor ezért kikérte egyik kollégája véleményét is az ilyenkor alkalmazható protokollról, azat hogy engedélyezhető-e a visszafordulás.

A repülőszemélyzettől ezután megerősítést kértek, majd úgy döntöttek, hogy a számukra új, semmilyen szabályzatban nem szereplő, de igencsak bizarr esetben engedélyezik a visszatérést az indulási kapuhoz.

Arról már nincsenek információk, hogy ezt követően sikeres volt-e a család „újraegyesítése”, mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy a járat a feledékeny anyukával vagy nélküle szállt fel ismét a repülőtérről.

Az SV 832-es járat és az irányítás között lezajlott rádióforgalmazás