Csütörtök este több gép is kitérő reptéren szállt le a Ferihegyen kialakult sűrű köd okozta alacsony látótávolság miatt. Számos gép a légtérben várakozott, hogy javuljanak a látási viszonyok.

Az Aer Lingus 678-as, dublini járata hosszas várakozást követően Pozsonyba, a Swiss 2258 számú zürichi és Air France 2394-es járatszámú párizsi gépe Bécsbe fordult vissza. Este 7 óra körül a leszálláshoz alkalmas látási viszonyok kialakulására várakozott a Germanwings két gépe és a Wizz Air, a Turkish Airlines, a Tarom és a Lufthansa egy-egy járata is.

A repülőtéren a vízszintes látástávolság este hét óra körül 200 méter, a függőleges látás pedig 60 méter alá csökkent. A repülőgépek leszállását nehezíti, hogy a 31R futópályán nem működik a műszeres leszállító rendszer (ILS).

Friss 19:40: A Turkish Airlines isztambuli járata Bécsben, a Wizz Air eindhoveni és a brüsszeli (CRL) járatai pedig Pozsonyban szálltak le. A Lufthansa repülőgépe rendben leszállt Ferihegyen.

Friss 20:00: A Wizz Air brüsszeli (CRL) és a Germanwings kölni és stuttgarti járatai rendben leszálltak a 31L futópályára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Friss 20:45: A látástávolságok némileg javultak Ferihegyen.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!