Átadta a háromszázadik Phenom 100 típusú üzleti repülőgépét az Embraer, a szintén brazil Laticínios Bela Vista agráripari vállalatnak, amely korábban már vásárolt egy példányt a típusból.

A Phenom 100-as az Embraer legsikeresebb biznisz modelljének tekinthető, hiszen a gyártása 2008 decemberében indult, és azóta már 25 különböző országból érkezett rá megrendelés.

2013-ban a Phenom 100E típus is megszületett, mely az elődmodell némileg módosított változata. A Phenom 100E új multifunkciós spoilerei segítségével az aerodinamikai tulajdonságai jelentősen javultak, és elérhetővé vált több új kabinkonfiguráció is. A belső berendezés burkolatainak színét és azok anyagát is nagyobb választékból állíthatja össze a vevő. A négy-öt utas és egy vagy két pilóta szállítására alkalmas kis üzleti jet teljes értékű mosdóval is fel van szerelve.

A 300. Phenom 100-as és a gyár dolgozói. A típust Brazíliában és az Egyesült Államokban is gyártják. (Fotó: Embraer) | © AIRportal.hu

A 300. Phenom 100-as és a gyár dolgozói. A típust Brazíliában és az Egyesült Államokban is gyártják.
(Fotó: Embraer)


A Phenom 100E hatótávolsága 2182 kilométer, utazósebessége 722km/óra, amelyhez két Pratt&Whitney PW617F típusú erőforrás segíti az Embraer legkisebb üzleti típusát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Phenom családba tartozó nagyobbik típus, a 300-as jelentős lemaradásban van a kistestvér gyártási darabszámát nézve, az ugyanis csak 120 darabon áll.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!