Megszigorították a Ferihegyi repülőtér biztonsági intézkedéseit; a szigorítást a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a Delta-Northwest amerikai légitársaság egyik repülőgépe elleni pénteki terrortámadási kísérlettel indokolta.

Az amerikai légitársaság Amszterdamból Detroitba tartó járatát, 290 emberrel a fedélzetén, egy nigériai muzulmán férfi próbálta meg felrobbantani, sikertelenül.

Az RRI most azt közölte: saját hatáskörében több operatív intézkedést vezetett be a Ferihegyi repülőtéren. A légi közlekedés védelmét szolgáló biztonsági vizsgálatok szigorítását több ponton az utazóközönség is érzékelheti.

Az RRI fokozott rendőri jelenléttel, alaposabb utas- és csomagátvizsgálással szűri az utasokat, jelentősebb torlódás azonban nem várható.

A most bevezetett intézkedések célja, hogy a jövőben még intenzívebb ellenőrzéssel és rendőri jelenléttel biztosítsák Ferihegy légi közlekedésének védelmét, és továbbra is megelőzzék az esetleges terrorcselekményeket – írták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelentkezett az al-Kaida

Közben az al-Kaida arab-félszigeti szárnya vállalta a felelősséget a pénteki merényletkísérletért, jelentette a CNN.

A terroristacsoport azt állította az internetre feltett közleményében, hogy azt a „korszerű eszközt”, amelyet a nigériai merénylő használt, az arab-félszigeti al-Kaida műhelyeiben fejlesztették ki a mudzsáhidek (szent harcosok), igaz, műszaki hiba miatt nem sikerült működésbe hozni a robbanószerkezetet.

Állítólag bosszúból tervelték ki az amerikai repülőgép elleni merényletet azért, mert a jemeni hadsereg az amerikai hírszerzés segítségével két légicsapást hajtott végre decemberben Jemenben al-Kaida-tagok ellen. A második légitámadást egy nappal a pénteki detroiti merényletkísérlet előtt hajtották végre az arab országban.

Kapcsolódó téma: viewtopic.php?f=23&t=2308

Forrás: Index

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!