2013. január 11-én pénteken száll le először Budapesten a LOT Boeing 787-es repülőgépe. A repülőgép a LOT esti, menetrend szerinti járatán érkezik Ferihegyre, összesen négy alkalommal, a január 11, 12, 13, 14-i napokon.

Annak érdekében, hogy minél több érdeklődő megtekinthesse a repülőgépet, az AIRportal.hu folyamatosan frissülő cikkében beszámol minden, a gép mozgásával kapcsolatos információról (tervezett érkezési, indulási időpontok, futópálya használat, állóhely, lehetséges megfigyelési pontok).

FRISS:A LOT Polish Airlines varsói sajtóközpontja kora délután azt a tájékoztatást adta az AIRportal.hu számára, hogy terveik szerint az SP-LRA lajstromú Boeing 787-es Dreamliner teljesíti a 2013.01.12-én repülő LO531/532, azaz a Varsó és Budapest közötti járatpárt.

Érkezési és indulási időpontok

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép a 2013. január 11, 12, 13 és 14-i napokon érkezik Ferihegyre.

A repülőgép érkezése Ferihegyre:
Járatszám: LO531
Tervezett érkezés: 19:20

A repülőgép indulása Ferihegyről:
Járatszám: LO532
Tervezett indulás: 20:10
A menetrend szerint tervezett érkezési és indulási időpontok változhatnak.
Futópálya-használat

A repülőgép érkezésénél és indulásánál nem várható a szokásostól eltérő futópálya használat, de természetesen az előzetesen várható pályahasználat az időjárás, forgalmi okok és egyéb üzemeltetési szempontok miatt bármikor megváltozhat.

Várható futópálya-használat leszállás:
31-es irány esetén: 31R futópálya
13-as irány esetén: 13R futópálya

Várható futópálya-használat felszállás:
31-es irány esetén: 31L futópálya
13-as irány esetén: 13L futópálya

Állóhely, a repülőgép kiszolgálása

A repülőgép tervezett állóhelyéről még nincs teljesen biztos és végleges információnk, de az AIRportal.hu jelenlegi információi szerint a legvalószínűbb, hogy repülőgép az R278A állóhelyet fogja használni.

Ez az állóhely a 2A terminálnál, a “Kisterasz” nevezetű spotterhelyről remekül látható, a repülőgép orral a Kisterasz irányába parkol, tehát pont szemből látható. A Kisterasz a 2A indulási szintjén lévő “Prémium parkoló” bejáratánál található*.

Az állóhely természetesen változhat, amennyiben azt a forgalmi és üzemeltetési okok megkövetelik.

Ajánlott megfigyelési pontok

Annak ellenére, hogy a repülőgép az esti órákban, sötétben közlekedik várhatóan az alábbi spotter-helyekről megfigyelhető lesz.

Leszállás, gurulás 31-es irány esetén: Patakpart, Kisterasz
Leszállás 13-as irány esetén: Cargodomb, Horgásztó

Felszállás 31-es irány esetén: Cargodomb, Horgásztó
Felszállás 13-as irány esetén: Kisterasz, Szántóföld (Patakpart)

Állóhely, repülőgép kiszolgálása: lásd fent!

A fentiekben felsorolt spotter-helyekkel kapcsolatos részletes információk a spotter-kalauzunkban találhatók.

Fontos biztonsági tudnivalók

Mivel várhatóan sok érdeklődő fog a repülőtér környékére érkezni kérjük, hogy mindenki figyeljen a repülőtér környezetének védelmére, a szabályos parkolásra, egymás, saját testi épségére és az értékek biztonságára!

Ne szemetelj!

A földutakon (pl. Patakpart) elővigyázatosan közlekedj és parkolj és ne akadályozd mások mozgását!

A repülőtér kerítésére felmászni vagy azt bármilyen módon megrongálni tilos! Felhívjuk a figyelmét mindenkinek, hogy a repülőtér kerítésének teljes hosszában éjjellátó CCTV kamera rendszer működik. Bárminemű rendbontás, kerítésrongálás esetén a repülőtér biztonsági szolgálata és a Rendőrség a legszigorúbban fellép a tettes ellen!

Az AIRportal.hu nem vállal felelősséget semmilyen a fenti helyeken történő közlekedés vagy parkolás során bekövetkező kárért, esetleges bírságért! Kérjük a KRESZ szabályainak betartását!

Az AIRportal.hu mindent megtesz annak érdekében, hogy a legpontosabb, legfrissebb információkat tegye közzé a gép várható mozgásával és a javasolt megfigyelési pontokkal kapcsolatban, azonban az esetleges forgalmi vagy időjárási okok miatt bekövetkező változásokra nincs ráhatásunk, azokért nem vállalunk felelősséget!

* Az autóval történő behajtást és parkolást a Prémium Parkolóban nem javasoljuk, mert csak 5 perc az ingyenes időszak és azt követően igen borsosak a parkolási tarifák. Az autókat vagy a terminál parkolóban (lenti parkoló – fizetős!), vagy a közeli bevásárlóközpont parkolójában (ingyenes) érdemes hagyni és ez esetben a 200E busszal bebuszozni a repülőtérre.

– Cikkünk folyamatosan frissül, amennyiben új információ érkezik! –

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!