A Thomas Cook Airlines TCX79FY hívójellel közlekedő Szófia – London járata az utastérben érzett égett szag miatt szakította meg útját Budapesten szombaton éjfél körül.

A járat útvonala a Flightradar24.com virtuális radarképén. | © AIRportal.hu

A járat útvonala a Flightradar24.com virtuális radarképén.

A G-JMAA lajstromjelű Boeing 757-3CQ-as repülőgépének személyzete Szabadka térségében jelentett sürgősségi helyzetet (PAN-PAN) és kezdte meg a süllyedést a budapesti repülőtérre.

A járat személyzete azért döntött az út megszakítása mellett, mert a Boeing 757-es repülőgép utasterében égett szagot éreztek. A pilótafülkében sem füst, sem égett szag nem volt érezhető, de ilyen esetekben a sztenderd eljárás, hogy a repülőgép a lehető legközelebbi repülőtéren leszáll. A járat személyzete nem jelentett kényszerhelyzetet.

A repülőgép vasárnap nulla óra után pár perccel biztonságosan leszállt Ferihegyen a 31R jelű futópályára, majd egy rövid átvizsgálást követően a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei a kijelölt állóhelyre kísérték a Boeing 757-est.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója lapunkat arról tájékoztatta, hogy a repülőgép utasait az éjszakára szállodákban helyezte el a légitársaság. A Boeing 757-es az ilyenkor szükséges műszaki átvizsgálást követően, vasárnap este 6 óra után indult tovább Londonba.

Frissítve: 2015. február 22. 20:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!