Nem tűnik olyan esélytelennek a megegyezés Ferihegyen, mint akár egy napja, az MTI úgy értesült, hogy az egész napos, nem hivatalos egyeztetésen közeledett a felek álláspontja.

A Budapest Airport (BA) egy vezető beosztású, a neve elhallgatását kérő munkatársa elmondta: elmozdult a munkáltató a kollektív szerződés, illetve a takarítás kiszervezésének kérdésében is. Úgy tűnik, a munkáltató vállalná, hogy az új kollektív szerződésben is megtartja a jelenlegi szabályok szerinti végkielégítést és felmondást.

A takarítási tevékenység kiszervezésénél a BA hajlik arra, hogy több garanciát is beépítsen. Az MTI értesülései szerint azoknak, akik nem akarnak a kiszervezett kft.-be belépni, járna a jelenlegi kollektív szerződés szerinti végkielégítés, akik azonban átlépnek a kft.-be, egyhavi alapbért kapnának bónuszként.

Biztosítaná a BA azt is, hogy a cégben sem változik a végkielégítésre és a felmondásra vonatkozó szabályozás. Az MTI értesüléseit a BA-nál hivatalosan nem kívánták kommentálni, annyit közöltek, hogy a tárgyalásokat kedden délelőtt folytatják.

Forrás: MFOR

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!