Az egyesült királyságbeli Monarch Airlines 45 újonnan vásárolt és bérelt repülőgépek beszerzésére tervez pályázat kiírását, mindezt a légitársaság flottájának kibővítése és fiatalítása érdekébenadta hírül az ATW Online légiközlekedési hírportál.

A légitársaság jövő márciusban és áprilisban veheti át a korábban megrendelt 2 db Airbus A320-as repülőgépét, melyet szintén 2 db Airbus A321-es követ majd májusban.

Ez mind része a flottamodernizációs folyamatnak, melyet a most tervbe vett gépbeszerzési tenderrel is erősíteni igyekeznek.

„Vállalatunk célja, hogy megvizsgáljunk minden lehetséges ajánlatot, amely a Monarch Airlines flottamodernizációjakor szóba jöhet, valamint, hogy 2021-ig teljesítsük a 45 darabos gépbeszerzési és flottabővítési terveinket.” – nyilatkozta a légitársaság közleményében.

Ez a beszerzés várhatóan növeli a szolgáltatások színvonalát, az eszközök kihasználtságát és hatékonyságát, miközben csökkennek a légitársaság költségei, mely elősegíti a cég versenyképességét más, hasonló költségvetésű légitársaságokkal. A terv része egy két éves folyamat, melynek első szakaszában a csoport nyereséges működésének elérése a cél 2013. október 31-éig.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Úgy látjuk, hogy képesek vagyunk arra, hogy visszaállítsuk cégünk nyereségességét, eközben csökkentsük az alapköltségeinket, mindezzel megelőzve az egy évvel ezelőtt felállított növekedési terveinket.” – nyilatkozta Iain Rawlinson, a Monarch elnöke.

A Monarch egyik legemblematikusabb repülőgépe az Airbus A300-as mellett a Boeing 757-200, amely 2014-ben befejezi a flottabeli szolgálatát. Leváltására és a flotta modernizálására írna ki pályázatot a brit charter légitársaság.
Fotók: Samu Ádám – AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!