A finn egészségügyi hatóság minden, a WHO vagy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által biztonságosnak és hatásosnak ítélt vakcinával érkező utas esetében sem negatív teszteredményt, sem karantént nem ír elő májustól.

A Finnair közleménye szerint a hatósági előírásokkal összhangban az oltási igazolással a negatív PCR-, vagy antigén-teszt, illetve a védettségi igazolás is kiváltható május 11-től.

A légitársasaság a WHO vagy az EMA által elfogadott vakcinák beadásáról szóló dokumentumot fogadja el.

Fotó: AIRportal.hu

Az igazolásnak az oltás fajtáján kívül tartalmaznia kell az utas nevét, születési idejét, illetve az első adaggal történt oltás időpontját.

Fontos részletszabály, hogy az első adaggal történt oltás és az utazás időpontja között legalább 21 napnak el kell telnie.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A magyar hatóságok által kiadott, immunitást igazoló plasztik kártya ugyan kétnyelvű, de a vakcina fajtáját nem tüntetik fel rajta.

Azok, akik nem tudnak ilyen igazolást megfelelő formátumban felmutatni, a Finnországba belépéshez negatív PCR-, vagy antigén-tesztre, vagy a betegségen való átesésről szóló – szintén nem magyar – igazolás szükséges.