Next Generation Boeing 737-800-as típusokra kötött vásárlási szándéknyilatkozatot az Air Algérie. Az észak-afrikai légitársaság 8 gépes foglalásával a listaárakon számítva mintegy 274 milliós beszerzést irányzott elő flottája számára, amely ezzel párhuzamosan három darab ATR 72-600-as európai gyártmányra is szerződött.

Az Air Algérie gépparkjában egyik típus sem ismeretlen. A Boeing 737 Next Generation családja és az ATR turbolégcsavaros gépei is üzemelnek a vállalatnál, amely most flotta modernizációs programja részeként kötelezte el magát újabbak beszerzése mellett.

Az amerikai gyártóval kötött szerződés ugyan még nem végleges, de Mohamed Boultif, az Air Algérie vezetőjének nyilatkozata szerint a nyolc darab Boeing 737-800-ast 2016-ig bezárólag készülnek flottájukba venni, és a közleményből az is kiderül, hogy ezek már mind a Dreamliner ihlette Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelsővel érkeznek majd a légitársasághoz.


A flottabővítés másik ága a regionális típusokra koncentrál, amely szerint az Air Algérie három darab új generációs ATR 72-600-ast rendelt magának, mintegy 74.1 millió dollár értékben. A legújabb fejlesztésű, 600-as szériás gépek a tervek szerint már idén év végétől szolgálatba is állnak.

Az Air Algérie egyébként igen fontos partner az európai ATR gyárnak, ugyanis az afrikai kontinensen a legnagyobb számban használják gépeiket. A flotta jelenleg összesen 12 darab ATR 72-500-ast számlál, ezekhez csatlakoznak majd a rövid távú, regionális útvonalakon az újonnan rendelt gépek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ami pedig a Next Generation flottát illeti az algériai légitársaságnál 5 darab B-737-600-as mellett 17 darab B-737-800-as is üzemel. Szélestörzsű gépek közül két típus működik: 5 darab Airbus A330-200-as és 3 darab Boeing 767-300-as formájában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!